Opritten E314 afgesloten tijdens zomermaanden

Kareelveld 2
Tijdens de zomermaanden wordt er aan de Herentse op-en afritten van de E314 gewerkt

Werken op de E314: komende dagen al voorbereidende werken.

De E314 heeft in zijn huidige toestand korte op- en afritten. Dat is niet bevorderlijk voor de doorstroming van het verkeer, en ook niet voor de verkeersveiligheid. Tussen Heverlee en Wilsele komen er in de beide rijrichtingen weefstroken, die zorgen ervoor dat het verkeer minder gevaarlijke weefbewegingen hoeft te maken. De nieuwe weefstroken zullen in combinatie met de nieuwe spitsstrook op de E40 (begin september in gebruik) de structurele verkeershinder tussen Brussel en Leuven aanzienlijk verlichten. In het kader van deze werken krijgt de E314 tussen Heverlee en Wilsele (afstand van 6.5 kilometer) ook een nieuw wegdek.

De voorbereidende werken op de pechstrook zijn gestart op maandag 10 juni en zullen duren tot 30 juni.  Er zullen ook geregeld voorbereidende werken gebeuren in de middenberm. Die laatste werken kunnen lokaal vertragingen veroorzaken (enkel na de avondspits).

De eigenlijke werken starten bij de aanvang van de grote vakantie. De werken verlopen in twee fases. Van 2 juli tot 31 juli werkt de aannemer tussen het op- en afrittencomplex van Leuven (nr.15) en Winksele (nr.17), in beide richtingen.  Van 1 tot 29 augustus wordt het tweede deel aangepakt, dan werkt de aannemer vanaf het op- en afrittencomplex Winksele (nr.17) tot net voor de viaduct van Wilsele, opnieuw in beide richtingen. Eind augustus moeten de werken afgerond zijn.

Herentse opritten E314 afgesloten

Tijdens de werken behoudt de snelweg z’n volledige wegcapaciteit, maar moet het verkeer over versmalde rijstroken. Opdat de aannemer veilig kan werken, worden bepaalde opritten afgesloten.

Van 11 tot 28 juli wordt de oprit Winksele (nr.17) in de richting van Brussel afgesloten.

Van 8 tot 26 augustus wordt de oprit Winksele (nr.17) richting Lummen en de oprit Herent (nr. 18) richting Brussel afgesloten.

Meer info op de website van wegenenverkeer.be

Fases

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s