Vijftig jaar wel en wee

IMG_2338

Op 22 juni 1963 huwden Christian Vandeput en  Mia Vansantvoet. Burgemeester Schouteden kwam hun vijftig jaar later thuis proficiat wensen voor hun gouden bruiloft.

IMG_2335‘Vijftig jaar is inderdaad een hele tijd’, vertelt Christian ‘We bewaren vooral hele goede herinneringen aan de verschillende reizen en kampeertochten die we maakten met de kinderen’.

Grappige anekdote: toe Christian en Mia op weg waren naar Zwitserland voor hun huwelijksreis, merkten ze in Frankrijk dat het weer alsmaar slechter en slechter werd. Ze besloten daarom maar om alle geplande hotels af te zeggen, en het roer om te gooien richting Spanje. ‘Totaal onvoorbereid, maar misschien wel onze allermooiste vakantie’.

Uiteraard zijn er in een mensenleven ook minder mooie momenten. ‘In 1975 kwam onze dochter om het leven bij een verkeersongeval op de Mechelsesteenweg. Dat blijft voor ons een verschrikkelijke herinnering’, zegt Mia.

In het huishouden zijn de rollen verdeeld: Christian is de man aan het fornuis, terwijl Mia zorgt voor de was en de strijk. Ze wonen sinds 1966 in Herent. Momenteel wonen ze aan de Bergenstraat.  ‘We wonen in een leuke buurt met ongelooflijk toffe buren’.

IMG_2352