Zomerse muziek van United Brass

Op Youtube kan je sinds kort de clip van ‘De Molenstraat’ bekijken en beluisteren. Dat is de eerste single uit het nieuwe album ‘De fanfare van honger en dorst’ (Lieven Tavernier & United Brass). Een aanrader!

Lieven Tavernier is een teruggetrokken man.Tijdens zijn schaarse optredens  lijkt de tijd wel stil te staan, mede door Lievens schijnbare onzekerheid, die echter telkens opnieuw omslaat in puur vakmanschap. Volgens de krant ‘De Standaard’ geeft Lieven Tavernier je het soort gevoel dat je ook krijgt bij liedjes van Jacques Brel, Georges Brassens en Randy Newman.
Bij een groot publiek raakte de naam ‘Lieven Tavernier’ pas bekend nadat Jan De Wilde op zijn cd ‘Hé Hé’ in 1991 niet minder dan drie nummers van de Gentse bard het collectieve geheugen in zong: ‘Eerste sneeuw’, ‘De verdwenen karavaan’ en het definitieve Gentse stadslied ‘De fanfare van honger en dorst’. De nieuwsgierigheid naar Lieven Tavernier was daarmee bij velen gewekt, maar die haastte zich uit de schijnwerpers. Bij latere – zeldzame –  optredens van Lieven klonk het steevast bij het publiek: “Mooi, maar waarom moet hij zo nodig nummers van Jan De Wilde zingen?” …
Lieven Tavernier trad nochtans al geruime tijd zelf op met zijn combo of in een minimale bezetting. In 2010 gaf hij echter een reeks concerten waarbij zijn combo werd aangevuld met de 35-koppige Herentse brassband United Brass. Twee eigenzinnige versies van klassiekers van Lieven werden toen opgenomen door de VRT voor het programma ‘100 op 1’. Ze waren opmerkelijk, vielen in de smaak en worden nog geregeld op de radio gedraaid.

969820_391550197617577_1320595741_n
CD opname in de Wildeman

Bij Lieven Tavernier groeide het plan om samen met dirigent Frank Vantroyen en zijn brassband United Brass een album op te nemen. Ondertussen is het zo ver: in het weekend van 1 en 2 juni werd in GC De Wildeman een volledige CD opgenomen. Yves Meersschaert zorgde voor verrassende nieuwe arrangementen, die Frank Vantroyen voor brassband orkestreerde.
De nieuwe CD  wordt voorgesteld op 15 september met twee concerten in de Gent. Van de daaropvolgende concerttournee wordt de kalender op dit moment (in)gevuld.
Vanzelfsprekend komt er minstens één concert in Herent. We houden je op de hoogte!

One comment

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s