Kubb in’t Park

IMG_3624

Zondag werd in het Wildemanspark een Kubb-tornooi gehouden. Kubb is afkomstig uit Zweden en zou volgens een legende een oud Vikingspel zijn. Anderen zeggen dat dit spel ooit begonnen is tijdens het sprokkelen van brandhout. De Zweden bedachten dat ze met die verschillende takken ook een spel konden spelen en zo is het ‘gooien met stokken’ ontstaan.

IMG_3521‘We hebben al enkele keren een Kubb-tornooi georganiseerd aan Den Travoo’, vertelt initiatiefnemer Casper Bastiaens. ‘Het leek ons echter leuk om dit ook eens wat groter aan te pakken en zo kwamen we in het Wildemanspark terecht’.

’32 ploegen doen mee aan het tornooi’, zegt mede-organisator Maarten Forceville,  ‘En we hadden uiteraard niet kunnen dromen dat we zo’n prachtig weer zouden hebben vandaag’.

Na enkele spannende voorrondes werden de finales gespeeld. “Upperkubb” won de eerste prijs door “Tiny kubbt” te verslaan. De winnaar van vorig jaar, “Kubb-met-Peren” werd derde. Get Ready eindigde op de vierde plaats.

Een fotogalerij is te bekijken op deze link

Upperkubb
Upperkubb

IMG_3472IMG_3425

Nieuwe speeltaktiek
Nieuwe speltaktiek
De organisatoren
De organisatoren

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s