Wandelen voor de Vrede

IMG_3771

In het kader van de Vlaamse Vredesweek (21 september-2 oktober) werd er zondag in Herent een Vredeswandeling gehouden.

Ontmoeten doet ertoe

Marcel De Prins
Marcel De Prins

‘Oorlog komt er als groepen hun conflicten met geweld proberen op te lossen en de onderlinge verschillen uitvergroten’, stelt organisator Marcel De Prins ‘ Het wordt niet altijd oorlog, maar problemen liggen steeds op de loer als mensen anders zijn of zich anders voelen: een andere taal, andere generatie, andere levenswijze. Tenzij we er positief mee omgaan, mekaar ontmoeten.’

Om deze stelling kracht bij te zetten, werd er zondag gewandeld naar diverse lokaties in Herent. Het was de bedoeling om zo mensen en organisaties die op een of ander punt ‘anders’ zijn, te ontmoeten.

 Op stap

In groepjes van een tiental mensen werden er een diverse plaatsen bezocht: de serviceflats van de gemeente in De Hemelboom, de vroegere locatie van het OCMW ‘Casa Manuel’, het Huis Marant (open huis voor ontmoeting) en een woning van het Lokaal Opvang Initiatief.

In het KWB-Lokaal (Persilstraat) kon men een inbreng van verder gelegen initiatieven zoals Oostrem (een voorziening voor volwassenen met een handicap), de leefgemeenschap De Bereklauw en de Voedselbank bezoeken. Onderweg naar galerij Hannah (huis voor kunsten en samenwerking tussen verschillende culturen) werden de wandelaars vergast op Balkan-muziek gebracht door muziekatelier De Hommel.

De wandeling werd afgesloten met een bezoek aan de Chiro en het Multicultureel Centrum Paul De Maeseneer


Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s