Jong CD&V wil veiliger verkeer voor kinderen

IMG_7318

Door de invoering van de wintertijd is het het ’s avonds een uurtje vroeger donker.  Vooral voor jonge fietsers is deze nieuwe situatie weer een hele uitdaging. Maar ook automobilisten moeten zich opnieuw aanpassen aan het langer rijden in de duisternis.
IMG_7326JONG-CD&V Herent hield daarom donderdag een fietsenactie. In samenwerking met Fietsen Bram, werden aan de Pastoor De Clerck-school in Veltem de fietsen nagekeken van jonge kinderen die dagelijks met de fiets naar school gaan.
“We vinden het belangrijk om deze kwetsbare groep bewust te maken van de gevaren in het verkeer”, zegt Thijs Smeyers, voorzitter van JONG-CD&V Herent. “Tegelijk willen we hen stimuleren om de fiets te gebruiken.
Samen met hun ouders kunnen ze zelf hun veiligheid gevoelig verhogen. Een goed onderhouden fiets is daar een belangrijk element in”.

IMG_7328
foto’s: Jong-CD&V

Met de actie wil men ook de aandacht van de automobilisten vragen. “De Pastoor De Clerckstraat en het Dorpsplein worden vaak gebruikt als sluipweg richting Brussel. Samen met de ouders die hun kinderen met de wagen naar school brengen of ophalen, ontstaat er zo een bijzonder gevaarlijke situatie”, aldus Thijs Smeyers.
Daarom is het belangrijk dat automobilisten rekening houden met de trage weggebruikers en hun snelheid aanpassen.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s