Als je met Fluo wordt gezien, krijg je van Toverveld een dikke tien!!

IMG_4157

Onvoldoende zichtbaarheid is in vele gevallen de oorzaak van een ongeval met kinderen. De meeste ongevallen gebeuren op weg naar school zowel ’s morgens als ’s avonds na schooltijd.
Kinderen verdienen daarom extra aandacht als het op verkeersveiligheid aankomt. Zij vormen de meest kwetsbare groep op de openbare weg.

IMG_4124De Gemeentelijke Basisschool Toverveld wil de leerlingen extra sensibiliseren over hoe ze zich veilig in het verkeer kunnen begeven. Vooral in de donkere wintermaanden is dat uitermate belangrijk.
Ook de Ouderraad van Toverveld plaatst verkeersveiligheid hoog op de agenda. Zo ontvangt elke nieuwe leerling bij inschrijving traditiegetrouw een gratis fluohesje, gesponsord door de ouderraad en de school.

IMG_4125Fluo-Week

De voorbije week organiseerde men daarom de Fluo-Week. Gedurende de hele week werkten de leerlingen rond het thema “verkeer” en het dragen van reflecterend materiaal hoort daar natuurlijk ook bij. Men wil met deze actie alle leerlingen en hun ouders aanzetten om de fluohesjes tijdens de donkere dagen te dragen en te blijven dragen.
Met een grote boekentas op de rug, zien automobilisten de fluo hesjes bijna niet meer. Met de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant, de school en de ouderraad, kregen alle leerlingen van de lagere school bij het begin van de Fluo-Week een fluocover voor hun boekentas of rugzak.

IMG_4133

Slotfeest op vrijdag

Op vrijdag mochten alle kinderen zo fluo mogelijk naar school komen. Tijdens het slotfeest werden de winnende klassen bekend gemaakt. Ook mochten de kinderen hun knutselwerkjes aan het publiek voorstellen. Het Toverveld-koor sloot de themaweek af met een passend lied.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s