Op zoektocht door Herent met KVG

DSCF0206

KVG-Herent organiseerde zondag een foto-zoektocht door Herent.

KVG (Katholieke Vereniging Gehandicapten) is een koepel van verschillende vzw’s met elk hun eigen gehandicaptenwerking. Eén van de belangrijkste doelstellingen is stimulansen te bieden aan mensen met een handicap om zich te integreren.
Als vereniging telt KVG ruim 250 afdelingen en vrijetijdsclubs die plaatselijk activiteiten organiseren.

DSCF0178

Foto-zoektocht
‘We proberen jaarlijks in Herent een foto-zoektocht te houden’, vertelt organisatrice Ilse Lauwers (KVG-Herent). ‘Bij slecht weer voorzien we een binnen-activiteit’.
Na de inleidende briefing door Ilse en Krista gingen de deelnemers op pad, samen met enkele begeleiders. ‘Het is elke keer weer een uitdaging om een parcours op te stellen wat haalbaar is voor de diverse beperkingen van de deelnemers’, vertelt Ilse.

De tocht bracht de deelnemers langs de Hemelboom, de kerk, het station en de nieuwbouw aan de Persilwijk. ‘We zijn zelf uit de buurt van Tervuren’, zegt deelnemer Mario, ‘Dus dit is voor ons een goede gelegenheid om Herent wat beter te leren kennen’.

Vrijwilligers
Naast deze tocht zijjn er uiteraard nog heel wat andere activiteiten. ‘Het is onmogelijk om activiteiten te organiseren zonder de hulp van diverse vrijwilligers’, gaat Ilse verder. ‘Mensen die een handje willen toesteken, zijn altijd welkom!’ Eventuele vrijwilligers kunnen contact opnemen via ilselauwers@skynet.be

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s