Welkom aan de nieuwe inwoners

IMG_4824

Jaarlijks organiseert de gemeente een welkomstactiviteit voor de nieuwe inwoners.

‘In 2013 zijn er ongeveer 600 nieuwe inwoners bijgekomen’, vertellen Lies en Ellen van de Informatiedienst. Een dikke honderd daarvan kwamen maandagavond langs in de Kouter om kennis te maken met de gemeente.
‘Herent is een bruisende gemeente met vele activiteiten’, stelt burgemeester Schouteden in haar openingswoord.
Uiteraard mag op zo’n activiteit een hapje en een drankje niet ontbreken. Ook dit keer werd hiervoor gezorgd door het Herentse Fair-Trade team.

Vragenuurtje
Na de voorstelling van oa de gemeentelijke diensten, de website en de diverse activiteiten, was het tijd dat de mensen ook vragen konden stellen.  Sinds vorig jaar is er voor gekozen om hiervoor te dialogeren in kleine groepjes. Op die manier konden de nieuwe inwoners niet alleen hun vragen stellen aan de leden van het gemeentebestuur, maar ook aan politie-korpschef Walter Endels.

Voor de kinderen die meegekomen waren naar de Kouter, was er een kinderhoekje voorzien. Daar waren oa Zajnab, Joy en Sifa aan het werk. ‘We komen uit Burundi en wonen sinds september in Herent’, vertellen ze. ‘We gaan naar de Bijenkorf en hebben er al heel wat vriendjes gemaakt’.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s