Zelfuitleensysteem Bib feestelijk in gebruik genomen

IMG_4971

IMG_4969Zaterdag werd het nieuwe zelfuitleensysteem van de Herentse bibliotheek feestelijk ingehuldigd. Dit systeem laat de bibliotheekbezoekers toe om met hun lidkaart en een scanner zelf bibliotheekmaterialen te ontlenen, te verlengen of terug te bezorgen aan de bibliotheek. Burgemeester Marleen Schouteden mocht het traditionele lintje doorknippen.

Aanpassingen aan infrastructuur
‘Het is een lange weg geweest om hier te geraken’ zegt Astrid Pollers (Schepen van Bibliotheekwezen)  ‘Ondertussen is het systeem drie weken in gebruik met een goed resultaat’.
Om dit syteem te kunnen invoeren, is er tijdens de afgelopen maanden heel wat werk verricht: alle materialen werden ‘getagd’, rekken en bakken verhuisd, kleinere balies uitgerust met het zelfscansysteem en er werden verklikpoorten en een betaalautomaat geïnstalleerd.
‘De invoering van dit systeem zorgt ervoor dat het Bib-personeel tijd heeft voor andere prioriteiten’, gaat Astrid verder ‘Zo komt er bijvoorbeeld meer tijd vrij om uitleg te geven aan de bezoekers’.

IMG_4944Nieuwe projecten
‘In het begin zullen we nog wat tijd nodig hebben om mensen bij te staan tijdens het scanproces’, zegt  Anne-Mie De Bruyne (Bib Herent) ‘Maar stilaan zullen we ons meer kunnen focussen op andere projecten binnen de Bib’. De jeugd sensibiliseren om vaker de Bib te bezoeken, is zo één van de projecten die in de steigers staat.

Het Bib-team
Het Herentse Bib-team

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 

 

 

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s