Fietsersbond Herent roept gemeentebestuur op een tandje bij te steken

IMG_5163

Voorbije zondag reed de Herentse Fietsersbond het nieuwe fietsseizoen op gang. Daarnaast wilde men ook eens de balans opmaken van wat het nieuwe gemeentebestuur in haar eerste beleidsjaar op vlak van fietsbeleid presteerde.

IMG_5167Werk aan de winkel
Hoogste tijd om een tandje bij te steken en een versnelling hoger te schakelen, vindt de Fietsersbond!
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen maakte de Fietserbond een memorandum op met 10 prioriteiten voor een fietsvriendelijk gemeentelijk beleid. Het nieuwe
gemeentebestuur beloofde werk te maken van een duurzaam mobiliteitsbeleid.

‘Als het bestuur voor een actief fietsbeleid wil gaan, mag stilaan duidelijk worden welke de concrete projecten en initiatieven zijn die ze de komende vijf jaar zal realiseren’ aldus Peter Vertraeten van Fietsersbond Herent. ‘Er ligt sinds 2012 een nieuw gemeentelijk mobiliteitsplan met heel wat dringende acties, maar het bestuur heeft geen plan van aanpak waarin ze zegt hoe ze die gaat allemaal uitvoeren’. Toch gebeuren er zeker ook positieve dingen volgens Verstraeten: het nieuwe fietspad aan de Haachtstraat is daar een voorbeeld van.

‘Er is zeker nog werk aan de winkel’, zegt Maarten Forceville (Schepen van Mobiliteit).¬† ‘De Fietsersbond is voor het gemeentebestuur een erkende ervaringsdeskundige. We blijven hun adviezen dan ook zoveel mogelijk ter harte nemen’.
Zondag kon iedereen meefietsen langs een aantal fietsknelpunten in de gemeente. Onderweg¬† zorgde Christophe Vandevoort voor de nodige uitleg. Problemen zijn er oa met slecht of verkeerd aangelegde fietspaden, fietspaden die plots ophouden en ontbrekende of ongepaste signalisatie,…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s