Plannen bekend van heraanleg Brusselsesteenweg

L1020441-Edit

Het stukje Brusselsesteenweg (N2) tussen de Oikotenweg en het afrittencomplex aan de E314, is sinds lang een doorn in het oog wat betreft verkeersveiligheid. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakte samen met de gemeente Herent  de plannen van de herinrichting bekend.

Ventwegen

Momenteel stellen zich diverse problemen:

  • Voetgangers kunnen niet veilig oversteken
  • Fietsers zijn niet goed zichtbaar en rijden vlak naast de rijweg
  • Auto’s en vrachtwagens parkeren op de zijberm of de middenstrook, ook voor laden en lossen
  • Keren kan enkel door de straat over te steken en dit hindert het verkeer op de rijweg

Om dit aan te pakken wil men het systeem van zogenaamde “ventwegen” invoeren. Hierbij worden, naast de bestaande rijstroken, andere rijstroken aangelegd parallel met de hoofdstroken. Met dit systeem worden doorgaand en lokaal verkeer van elkaar gescheiden. Naast deze ventwegen worden er ook keerpunten, oversteekplaatsen en nieuwe aansluitingen met bestaande wegen aangelegd.

Dit systeem heeft volgens het AWV veel voordelen zoals betere doorstroming van het verkeer en betere zichtbaarheid/afscherming van fietsers en voetgangers. Ook wordt parkeren of afdraaien naar handelszaken veiliger. De vormgeving van de weg zorgt bovendien voor een aangepaste snelheid van het verkeer.

Ventwegen

Start werken

Om deze plannen te realiseren moeten er nog verschillende stappen worden doorlopen zoals het maken van de ontwerpstudie en de inname van de noodzakelijke gronden. Op korte termijn wil men wel al een aantal dingen verbeteren: zo wordt momenteel gewerkt aan de herstelling van de huidige fietspaden en wordt er nieuwe riolering aangebracht.
De start van de definitieve werken is dus nog niet voor morgen. ‘Gezien het nog te verrichten studiewerk is het nog te vroeg in het proces om nu reeds een startdatum te communiceren’, klinkt het.

Meer info (Plannen,…) kan U vinden op deze link

L1020464-Edit

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s