Genieten van Herentse kunst

Kunstroute2

Tijdens de Kunstroute zetten een 35-tal kunstenaars uit Leuven en omgeving hun ateliers open voor het publiek. Dit jaar zijn er ook 7 Herentse kunstenaars die meewerken aan dit initiatief.

U kan deze kunstenaars nog bezoeken op donderdag 1 mei en zondag 4 mei telkens van 10 tot 18 uur.

Kaart Kunstroute

DSCF03201 Nik AUDENAERT    juwelen

De zoektocht naar nieuwe vormen en het experimenteren met materialen zijn voor Nik steeds het vertrekpunt. Daarom zit er veel variatie in haar werk. De stukken zijn soms sober en strak, dan weer grillig of kleurrijk. De juwelen zijn van zilver, vaak in combinatie met een ander materiaal.

Sinds enige tijd werkt Nik ook met goud. ‘Ik gebruik zowel wit als geel goud’, vertelt ze. ‘Goud is trouwens makkelijker te bewerken en te solderen dan zilver’.

Om deze metalen te bewerken heeft Nik dan ook een goed uitgeruste werkset met oa smeltkroezen, plaatwalsen en poliertoestellen.

Kerkstraat 3 Veltem-Beisem

DSCF03312&3 Philippe DE SMEDT & Inge OEYEN     teken- en schilderkunst

Het huis en atelier van Philippe, docent aan het SLAC, staat open. Hij deelt dit met zijn vrouw, Inge Oeyen. Tekeningen, aquarellen en olieverf. Nieuw werk met hart, techniek en vakmanschap.

Inge’s achtergrond als kinderpsychologe werkt door in haar geladen, gevoelige schilderijen. Philippe en Inge werken vaak rond dezelfde thematiek maar ieder zorgt voor een eigen en totaal andere invulling.

Hun atelier straalt een warme en gezellige sfeer uit. ‘We werken allebei graag bij kunstlicht in ons atelier’, vertelt Inge. ‘Stillevens doen we hier. Modellenwerk doen we meestal in de Academie’.

Stationsstraat 35 Veltem-Beisem

DSCF03604 Inge DOMPAS   schilderkunst

Met beelden uit het dagdagelijkse leven daagt Inge de toeschouwer uit om de werkelijkheid vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Het dubbelzinnige en het associatieve worden daarbij niet uit de weg gegaan.

Inge volgde van jongs af aan achtereenvolgens tekenen, grafiek en fotografie en studeerde af aan de afdeling schilderkunst van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst in Leuven.

Dorpsstraat 12 Winksele

DSCF03725 Paul HUYBRECHTS   medaille- en graveerkunst

Sinds meer dan 30 jaar geeft Paul Huybrechts zijn eigen creaties uit ivm het wereld-erfgoed, personalia en mijlpalen uit de geschiedenis. Paul exporteert zijn werk naar ca. 40 landen.

Uiteraard heeft Paul ook al enkele medailles ontworpen voor de gemeente Herent. Bij het ontwerp van een nieuwe medaille gebruikt Paul meestal foto’s. Indien mogelijk gaat hij waar dan ook ter wereld zelf de nodige foto’s maken.
Een van zijn laatste projecten is een aantal medailles rond Ferdinand Verbiest. Verbiest was mee verantwoordelijk voor de wijziging van de Chinese kalender, een wijziging die gebaseerd was op zijn eigen sterrenkundige waarnemingen.

Swertmolenstraat 3 Herent

DSCF04116 Carla DE BOECK   schilderkunst beeldhouwwerk

Haar schilderijen tonen een samenspel tussen de mens en zijn omgeving, waarbij de mens een centrale en belangrijke rol speelt. Ze stralen rust uit waardoor ze een welkome verademing zijn tegenover de gejaagdheid van onze omgeving. Ze stralen levensvreugde uit maar soms ook melancholie.

‘Meestal vertrek ik vanaf een foto als startpunt voor een schilderij’, vertelt Carla. ‘Ik hou daarom al mijn foto’s opgeborgen in albums die ik kan gebruiken als ik wat extra inspiratie nodig heb’. Samen met enkele andere vriendinnen heeft ze haar atelier in de oude kleuterschool van Diependaal. Naast schilderkunst maakt Carla ook prachtige beeldhouwwerken.

Snoy et d’Oppuerslaan 21 Winksele


DSCF03857 Rud GIJSEN   fotografie

De overstap van analoge naar digitale fotografie opent ook voor de klassiek opgeleide Rud een nieuwe wereld. Zijn fotobewerkingen geven hem de kans om van alledaagse maar bewust gekozen beelden te komen tot een abstract geheel waarbij impressie en kleur dikwijls belangrijker zijn dan het onderwerp.

‘Het gebruik van creatieve filters geeft me de mogelijkheid om bepaalde dingen in mijn foto’s te accentueren’, vertelt Rud

Diependaalweg 17 Winksele

 

De fotogalerij van de Kunstroute is te bekijken op deze link

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s