1 mei Wereldmarkt: De wereld is mijn dorp

IMG_5702

De voorbije jaren werden we tijdens de 1 mei activiteiten telkens verwend met een stralend zonnetje. Dit jaar waren de weergoden duidelijk in een iets minder humeur…
De Wereldmarkt  werd feestelijk geopend  in aanwezigheid van burgemeester Marleen Schouteden en van schepenen Philippe Scheys en Jo De Clercq

L1020469

Wereldstraat

De Wereldstraat was het centrale gedeelte van de Herentse wereldmarkt waarin de leden van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Herent (GROSH) zich voorstelden aan het publiek. Het thema was dit jaar  ‘De wereld is mijn dorp‘. De GROSH toverde het Wildemanspark om tot een heus werelddorp. De solidaire banden tussen Herent en vele locaties in de wereld stonden centraal.
De bezoekers konden  op een originele manier kennis maken met de vele initiatieven door middel van de ‘Groshake‘. Men kon ingrediënten verzamelen bij de deelnemende kramen en op het einde van de Wereldstraat mixetn ze ze hun eigen shake.

KinderboerderijDe kinderen konden op  de Kinderboerderij kennis maken met  enkele wereldbekende dieren uit eigen streek.

Het Sociaal Huis  stelde de verschillende diensten van het OCMW voor, zoals kinderopvang, donderdagontmoetingen van Huis Marant en het toekomstig Lokaal Diensten Centrum.

Op de stand van de gemeentelijke Noord-Zuiddienst kon u kennismaken met Lieselotte Viaene die aanstaande maandag in opdracht van de gemeente Herent naar de partnerregio in Guatemala afreist om er een dossier op te maken naar aanleiding van de dreiging van de bouw van een stuwdam. De lokale Maya-Q’eqchi’-bevolking wordt ontkend in zijn grond- en ontwikkelingsrechten.

In de duurzame hoek was er een REPAIR CAFE. Je kon er kleine reparaties laten uitvoeren van kleine elektrische of elektronische toestellen, kleren en fietsen.

Naast de Wereldmarkt was er traditiegetrouw ook een Feestmarkt aan de stationsbuurt. Hier konden de bezoekers oa kennis maken met oude legervoertuigen.

De fotoreeks is te bekijken op deze link

 

 

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s