De Open Bakker is nieuwe Fair-Trade partner

DSCF0784

Dit weekend trad De Open Bakker officieel toe tot Herent Fair-Trade.
Annemie Schueremans (De Open Bakker) ondertekende de verklaring op eer dat men vanaf nu diverse FT produkten zal aanbieden. Dit werd feestelijk gevierd met een kopje (h)eerlijke koffie en een stukje Herentse Fair-Trade taart.

Annemie Schueremans
Annemie Schueremans

Logische stap
‘Dit was een logische stap voor mij aangezien het Fair-Trade-gevoel bij mij van binnenuit komt’, vertelt Annemie. ‘We bieden in de winkel oa FT-pralines en FT-koffie aan. Maar we gebruiken in de bakkerij ook diverse FT-ingrediënten bij de bereiding van onze producten’.
Bij De Open Bakker kan je terecht voor brood, koeken, gebak en heerlijke taart, alles op ambachtelijke wijze gemaakt. Je vindt er ook artisanale fruitsappen, kaas, honing en chocolade. In de koffiehoek kan je terecht om al deze heerlijkheden te proeven, de krant of een tijdschrift te lezen, een gezelschapsspel te spelen of gezellig bij te praten.

DSCF0800
Sociaal-economisch project
Toch is De Open Bakker geen doorsnee bakkerij. ‘We begeleiden mensen met Niet- Aangeboren Hersenletsel (NAH)’, vertelt Annemie. ‘Deze mensen worden opgeleid tot hulp of verkoper binnen de bakkerij. De bedoeling is hun voor te bereiden op een job in het gewone arbeidscircuit’.

Open Therapeuticum Leuven begeleidt sinds 2004 jongeren en volwassenen met NAH naar een volwaardige maatschappelijke integratie. NAH uit zich vaak in duidelijke zichtbare fysieke beperkingen, maar nog vaker in onzichtbare beperkingen. Onzichtbaar voor anderen, maar duidelijk voelbaar voor deze jongeren en volwassenen en hun omgeving.
In augustus 2013 verhuisde men naar Herent. Men kreeg ook de kans een aangrenzend pand mee over te nemen dat een volledig ingerichte bakkerij omvatte. In september 2013 opende De Open Bakker zijn deuren.

Je bent welkom bij De Open Bakker aan de Schoolstraat 20 in Herent van dinsdag tot vrijdag van 7u30 tot 18u, op zaterdag tot 17u en op zondag tot 14u.

DSCF0758 DSCF0776

 

One comment

  • de zaak was onder een bakkerij van duisburg, met de coclucie dat de kwaliteit toch niet van de bovenste klaésse was vele personen van herent waren daar mee akkoord er was geen keuze van gebak enfijne patiserie

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s