François Lafortune Jr krijgt sportieve Lifetime Achievement Award

DSCF1035

Karabijnschutter François Lafortune Jr kreeg vrijdag tijdens het Gala der Kampioenen een “Lifetime Achievement Award” uitgereikt voor zijn uitzonderlijk sportieve prestaties. Hij kreeg de Award uit handen van Schepen van Sport Philippe Scheys.

IMG_7461-Edit7x naar de Olympische Spelen
François Jr werd meerdere malen Belgisch kampioen. Deze uitzonderlijke atleet nam tussen 1952 en 1976 maar liefst zeven keer deel aan de Olympische Spelen. Hij is hiermee de Belgisch recordhouder, samen met Jean-Michel Saive. Wereldwijd zijn er trouwens maar een handvol atleten die beter deden.

“Deelnemen aan een OS is altijd een bijzondere ervaring’, vertelt François. ‘Toch waren er ook minder momenten zoals bij de terroristische aanslagen in Munchen van 1976. Het is bijzonder zwaar als je zoiets van dichtbij meemaakt’.
DSCF1033François werd op 7 december 1932 geboren in Visé. Zijn familie is een buitengewoon sportieve famile. Zijn vader, François Lafortune Sr was zelf ook een schutter. Hij nam vijf keer deel aan de OS. Zijn oom Marcel nam vier keer deel. Tijdens de Olympische Spelen van Rome in 1960 namen de 3 Lafortunes samen deel. Een unieke prestatie! Een ander familielid, Hubert Lafortune, haalde zilver (turnen) op de OS van 1920 in Antwerpen.

De Olympische resultaten van François kan U bekijken op deze link

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s