Gala der Kampioenen 2014

DSCF1004

Naar goede gewoonte werden de Herentse sportkampioenen ook dit jaar in de bloemetjes gezet.

IMG_7316

Onze Herentse sporters laten niet alleen op nationaal niveau van zich horen, ook op internationaal niveau tellen ze mee. We denken hier dan uiteraard aan de Olympische prestaties van schaatser Bart Swings, maar zeker ook aan de uitzonderlijke buitenlandse resultaten van de Acro-Rock en Acro-Gym teams van Wild Gym Herent.

Ook op nationaal, provinciaal en regionaal vlak werden er heel wat titels mee naar Herent gebracht.

VelvocFC Herent U13

IMG_7424Bijzondere prestaties
Een aantal mensen kregen ook een trofee voor hun bijzondere prestaties:

Marc Buellens
Marc Buellens

 

Marc Beullens kreeg de trofee  “sportverdienste van het jaar”. Mark is reeds jarenlang een gedreven kracht binnen de atletiekwereld. Hij stond aan de wieg van diverse loopwedstrijden zoals de Herentse halve-marathon en de Leuvense corrida. Hij is ook logistiek medewerker van de Memorial Yvo Van Damme.Break wit

DSCF1029
ISTB Herent

Zaalvoetbalploeg ISTB kreeg de trofee “Sportploeg van het Jaar”. Zij werden kampioen Regio-Oost en maken promotie naar 3° Nationale VZVB.

Bart Swings is de “Sportfiguur van het Jaar”. Zijn uitzonderlijke prestaties zijn genoeg bekend. Jammer genoeg kon Bart niet aanwezig zijn op de uitreiking. Zijn broer Maarten kwam de trofee in ontvangst nemen. Maarten is trouwens zelf Belgisch kampioen op de marathon in-line skaten

Dit jaar werd ook een “Lifetime Achievement Award” uitgereikt aan karabijnschutter François Lafortune Jr. Deze man nam tussen 1952 en 1976 niet minder dan 7 maal deel aan de Olympische Spelen. Lees meer over hem in dit bericht

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s