Herent blijft achter nieuwe vliegroute staan

IMG_7491

Leuven Rechtdoor
Begin maart werd een nieuwe vliegroute ingevoerd voor vertrekkende vliegtuigen vanaf de luchthaven van Zaventem. Deze route kreeg de naam “Leuven Rechtdoor”.  Opstijgende vliegtuigen vliegen sindsdien rechtdoor tot voorbij Leuven om pas dan een rechtse bocht te maken. De vliegtuigen vliegen hierbij over het grondgebied van de gemeenten Haacht, Herent, Holsbeek, Kampenhout, Keerbergen en Rotselaar. Sindsdien melden verschillende inwoners dat de lawaaioverlast in hun regio sterk gestegen is.

Klacht
Vorige week raakte bekend dat de gemeentebesturen van de betrokken gemeenten (en dus ook Herent) een klacht hadden ingediend bij Brussels Airport tegen de nieuwe vliegroute. In een reactie op deze voortijdige berichten van de overige gemeenten, wijst de gemeente Herent er nu op dat het achter de ‘Leuven Rechtdoor’ route blijft staan.

‘Met die route kan het opstijgende vliegverkeer op grotere hoogte achter Leuven afzwenken wat het lawaai op de grond vermindert’, laat het gemeentebestuur weten.  ‘Herent is voor een billijke en evenwichtige verdeling van de
hinder over oostelijke en westelijke bestemmingen over de regio’s en is aldus altijd vragende partij geweest voor een ‘Leuven Rechtdoor’’.

Deze week nog heeft het Leuvense stadsbestuur aan de bevoegde staatssecretaris voor Mobiliteit en Belgocontrol gevraagd om een degelijke evaluatie van de nieuwe vliegroute. ‘Als blijkt dat de nieuwe route voor teveel overlast zorgt, moet er eventueel bijgestuurd worden’, aldus de Leuvense schepen Carl Devlies.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s