Lies Van Herrewegen in de bloemetjes gezet door Natuurpunt en provincie Vlaams-Brabant

IMG_7555 

Lies Van Herrewegen (Natuurpunt Herent) werd vrijdag gehuldigd door Natuurpunt en de provincie Vlaams-Brabant. Ze is de meest verdienstelijke vrijwilliger voor educatief natuurbeheer van het jaar.

Lies Van Herrewegen
Lies Van Herrewegen

Al verschillende jaren organiseert Natuurpunt, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, het project ‘Educatief Natuurbeheer’. Hierdoor kunnen kinderen uit vooral lagere scholen kennis maken met natuurbeheer.

‘Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers kunnen zo jaarlijks meer dan 7000 kinderen kennis maken met het beheer van een natuurgebied vlakbij hun school’, zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor leefmilieu.
Op het einde van elk  schooljaar worden deze vrijwilligers getrakteerd op een barbecue. De meest verdienstelijke vrijwilliger wordt extra in de bloemetjes gezet en mag zich een jaar lang ‘vrijwilliger van het jaar van het project educatief natuurbeheer’ noemen.

Dit jaar was het Lies van Herrewegen die gekozen werd voor haar inzet en engagement voor dit project. ‘Ik had dit helemaal niet verwacht’, zegt Lies ‘Ik ga dit even moeten laten bezinken’.
Kunstenares Charlotte Huybrechts ontwierp dit jaar speciaal voor deze gelegenheid een kunstwerk. Lies kreeg het kunstwerk uit handen van gedeputeerde Luc Robijns en Gerd Van Thienen van Natuurpunt.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s