Meerderheid en oppositie lijnrecht tegenover mekaar in gemeenteraad

IMG_8036

De gemeenteraadszitting van maandag 30 juni werd geschorst na het vertrek van de voltallige oppositie.

‘We stelden vast dat bij het dossier Molenveld de informatie voor de gemeenteraadsleden te laat en onvolledig was’,  klinkt het bij de gezamenlijke oppositie (Groen, Herent21 en Open VLD). ‘Verder werden door het bestuur blijkbaar nog wijzigingen doorgestuurd aan het agendapunt twee uren voor de raad’.

Communicatie door het gemeentebestuur staat al een tijdje ter discussie bij de oppositie. ‘Omdat dit de zoveelste keer was dat het bestuur in gebreke bleef qua communicatie en zij zowel de oppositieraadsleden als de Herentse burger informatie ontzegde, heeft de gezamenlijke Herentse oppositie daarom beslist om de gemeenteraad te verlaten’.

Burgers zijn slachtoffer
Omdat er te veel afwezigen waren in de rangen van de meerderheid, kon de gemeenteraad na het vertrek van de oppositie niet meer rechtsgeldig beslissen. De vergadering werd dan ook geschorst. Het dossier Molenveld en alle verdere dossiers op de agenda zullen op een latere datum moeten worden behandeld.

‘De N-VA, CD&V en Sp.a meerderheid van Herent betreurt dat de oppositie misbruik maakte van de afwezigheid van enkele leden van de meerderheid om de raad te verlaten’, laat Astrid Pollers (N-VA) weten. ‘Hierdoor kunnen enkele belangrijke dossiers niet tijdig behandeld worden. We betreuren dat onze burgers het slachtoffer dreigen te worden van dit politiek onverantwoord gedrag’.

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s