Huis Michiels sluit na ruim dertig jaar de deuren

DSCF1651

Huis Michiels, op de hoek van de Schoolstraat en de Wilselsesteenweg, was een vertrouwde plek voor wie in Herent op zoek was naar speelgoed of een mooi geschenk.
Hugo en Fernanda Michiels-Verlinden hebben 32 jaar lang deze winkel uitgebaat Nu is het moment gekomen dat ze met pensioen gaan.

DSCF1644

Speelgoed
‘Ik heb de winkel eerst opgestart in de Oud-Strijderstraat’, vertelt Hugo.’ Na enkele jaren verhuisden we naar de Wilselsesteenweg’.
Het assortiment is erg veranderd doorheen de jaren. ‘In het begin verkochten we vooral geschenken en huishoudmaterialen. Ook de huwelijkslijsten deden het erg goed’, vertellen ze. ‘Later maakten de huwelijkslijsten stilaan plaats voor speelgoed’.

Anekdotes uit de voorbije drie decennia zijn er voldoende. ‘We hebben een tijdje voetzoekers en andere bommekes verkocht’, vertelt Hugo.’ Op een dag kwamen er twee politieagenten binnen in de winkel met een huiszoekingsbevel. Blijkbaar had iemand klacht ingediend tegen mij omdat ik bommekes aan een kind onder de 16 verkocht zou hebben. Ik ben dan nog mee naar de rijkswacht in Veltem moeten gaan en heb een boete van 25 000 frank moeten betalen…’.

Zwembad
‘We hebben lange tijd diverse plastic zwembaden verkocht’,  vertelt Fernanda. ‘Op een dag staat er een mevrouw in de winkel die er eentje wil kopen en vraagt of dat wel goede kwaliteit is. Dus neem ik haar mee naar de tuin waar onze kinderen net in zo’n zwembad aan het spelen waren. Net als die mevrouw buiten is, scheurt dat zwembad in twee…! Gelukkig wou ze er toch nog één kopen…’

Deze week is dus de allerlaatste week dat de winkel open is. Alles is aan -70% .
Hugo en Fernanda, geniet van jullie pensioen!!

DSCF1641

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s