Feest voor vijftig jaar huwelijk

De zomertijd is een mooie tijd om in het huwelijksbootje te stappen. Enkele koppels deden dit vijftig jaar geleden dan ook.

IMG_7804

IMG_7800-Edit

 

Gaston & Marie-Josée

Gaston en Marie-Josée Van de Gaer-Behets kunnen terugblikken op een mooie halve eeuw huwelijksleven. Ze zijn de trotse ouders van Miranda en Gunther.

Beiden hadden vroeger een druk beroepsleven: Gaston was schrijnwerker en Marie-Josée was kleuteronderwijzeres. Ze was eerst werkzaam in Veltem en daarna bij De Kraal in Winksele.
‘Het was ook altijd erg fijn om met het gezin op vakantie te gaan’, vertellen ze. ‘Meestal waren dat stapvakanties in Frankrijk en Duitsland, maar we zijn ook in Andorra en Zwitserland geweest’.

Sinds hun pensioen hebben ze uiteraard meer vrije tijd. ‘Werken in de tuin, da’s mijn leven’, zegt Gaston. Zowel in de zomer als in de winter, kan je hem dus in de tuin vinden. Marie-Josée is al een hele tijd aan het schilderen. ‘Aquarellen maken doe ik het liefst’, vertelt ze.

Natuurlijk genieten ze ook van hun vijf kleinkinderen Roseline Astrid, Simon, Louise en Maxime. ‘Kleinzoon Simon treedt in mijn voetsporen’, vertelt Gaston fier. ‘Hij wil later ook aan de slag als schrijnwerker’.

Gaston en Marie-Josée werden samen met hun familie feestelijk ontvangen in De Kouter.

IMG_7807

break

IMG_7820

IMG_7815

 

Emiel & Liliane

Emiel en Liliane Devijver-Useweels zijn vijftig jaar getrouwd en wonen bijna even lang in Herent. ‘We zijn in 1967 in Herent komen wonen’, vertellen ze.

Ze leerden mekaar kennen op de kermis in Blauwput. ‘Het begon met een danske en van het één kwam het ander…’. Hun dochter Elke bezorgde hun drie kleinkinderen: Fré, Fien en Cas.

Emile was tijdens zijn loopbaan op diverse plekken werkzaam. Zo werkte hij lange tijd bij de brouwerij Artois in Leuven. ‘Mijn favoriete aperitief blijft daarom een frisse Stella’, grapt Emiel. Liliane werkte dertig jaar lang bij Persil in Herent.

De vakanties gingen naar diverse bestemmingen. ‘We vonden het fijn om bijvoorbeeld naar Frankrijk of Mallorca te gaan, maar we konden evengoed genieten van een weekendje aan onze kust’, vertellen ze.

Burgemeester Schouteden kwam hun thuis feliciteren met hun gouden huwelijksverjaardag.

IMG_7822

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s