Herent moet Perent worden

IMG_7835

‘Herent moet peren, peren en peren eten of ik moet ze rot laten worden…’, vertelt fruitteler Mia Pypen-Morren. ‘Misschien moeten we de naam van onze gemeente veranderen in Perent’.

IMG_7842Al bijna 35 jaar kan men bij Chris en Mia Pypen-Morren terecht voor vers geteelde groenten en fruit. Verkopen doen ze in hun gezellige hoevewinkel aan de St-Benedictusstraat in Herent. Door de zeer goede oogst is er dit jaar een overvloed aan goede peren. ‘Kom dus zeker bij ons langs als je verse peren wil kopen’, zegt Mia.

Naast peren zijn er ook nog wat zoete zomerappels. ‘Deze zomerappels zijn de voorbije weken echt de deur uitgevlogen’, vertelt Mia. ‘We zijn momenteel met man en macht aan het plukken, daarom zijn we gesloten op maandag en sta ik voorlopig niet op de markt’, zegt ze.
Het blijft een drukke tijd voor Chris en Mia want de volgende weken komen er ook verschillende Herentse scholen op bezoek. ‘De kinderen krijgen een rondleiding op het bedrijf en we leren ze hoe ze fruit moeten plukken’, zegt Mia.

IMG_7844U bent welkom in de hoevewinkel aan de St-Benedictusstraat 1 op dinsdag en woensdag namiddag. Donderdag tem zaterdag is de winkel de hele dag open. Vanaf half oktober staat Mia ook opnieuw wekelijks op de dinsdagmarkt

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s