Herentse Wereldwinkel bestaat dertig jaar

DSCF2262

DSCF2258Dit weekend vierde de Herentse Oxfam winkel haar dertigste verjaardag. ‘We vieren inderdaad feest’, vertelt Katrien Ryde. ‘Naast gratis koffie en thee, bieden we de bezoekers ook nog diverse andere proevertjes aan’.

DSCF2253De Wereldwinkel is de pionier van eerlijke handel in Herent. ‘Sommige medewerkers zijn er al dertig jaar lang bij’, zegt Katrien. Naast het verjaardagsfeest was er uiteraard ook aandacht voor de Fair Trade Week.

 

Break wit

sapvoorsap-winkels

Sap voor Sap

Verder kregen de bezoekers ook uitleg over de lopende campagne “Sap voor Sap”.Met deze campagne wil men duidelijk maken wat er allemaal fout zit in de productieketen van “gewoon” sinaasappelsap en waarom het belangrijk is om te kiezen voor een Fair Trade sap. ‘Kiezen voor dit sap is meer dan veranderen van fruitsapmerk. Je helpt ons om een wereldwijde verandering in de gang te zetten’, stelt Hielke Van Doorslaer (Oxfam).
Drie grote bedrijven leveren bijna al het sinaasappelsap dat in de Belgische winkelrekken staat. Deze drie giganten bepalen het lot van bijna iedereen die sinaasappels produceert of verwerkt. ‘Je kan al raden dat de omstandigheden waarin de kleinschalige sinaasappelboeren of fabrieksarbeiders werken en leven niet hun grootste zorg is’, stelt Van Doorslaer.

DSCF2245

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s