Kiezen voor een natuurvriendelijke tuin

DSCF2287

Natuurpunt Herent en de Gemeente Herent hebben vorig jaar een initiatief opgestart waarbij tuineigenaars worden aangemoedigd om hun tuin “natuurvriendelijk” in te richten.
Op die manier wil men impulsen geven naar “natuur” buiten de natuurgebieden. Herent wil het voortouw nemen om onze dorpen groener en vooral natuurvriendelijker uit te bouwen.

DSCF2277“Natuurvriendelijke tuinen kunnen zeer goed gebruikt worden door de dieren als ze bijvoorbeeld van natuurgebied naar natuurgebied willen trekken’, vertelt Inge Van de Voorde (voorzitter Natuurpunt Herent). ‘We denken uiteraard aan onze eigen Herentse natuurgebieden Molenbeekvallei en Kastanjebos, maar ook aan het Silsombos in Kortenberg’.

Voortrekkersrol
Met dit nieuwe initiatief hoopt Herent ook andere dorpen aan te steken om mee te doen. ‘Het is onze bedoeling om zo de diverse natuurgebieden beter met elkaar te verbinden’, zegt Patrick Luyten (Natuurpunt Herent) ‘Mikken op meer natuur in een breder kader leidt op termijn tot meer migratiemogelijkheden voor plant en dier en komt de diversiteit ten goede!’.

Wildemanskruid
De Herentse tuineigenaars konden inschrijven om zo’n label te verwerven, hiervoor moest de tuin aan een aantal criteria voldoen. ‘Er zijn diverse dingen die mensen kunnen doen om hun tuin natuurvriendelijk te maken’, stelt Patrick Luyten ‘Goed gekozen bloemen voor de insecten, een bijenhotel, een juist aangelegd poeltje, een takkenwal,… Het zijn allemaal dingen die erg geapprecieerd worden door de dieren’.

Donderdag werden de eerste 17 tuineigenaars die voldeden aan de gestelde voorwaarden het label overhandigd uit de handen van de schepen van leefmilieu Jo De Clercq. Mooi detail: op het label prijkt het Wildemanskruid. ‘Herentser kan bijna niet’, lacht Jo.

Denk je ook in aanmerking te komen voor het groene label, neem dan contact op met de milieudienst van Herent via mail of telefoon:016/853020.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s