Samen op Straat

IMG_8075

Winksele Kermis bestaat dit jaar 20 jaar dus tijd om dat éxtra te vieren.
Voor deze gelegenheid sloegen Winksele Kermis, GC De Wildeman en het buurtcomité de handen in mekaar om een groot evenement te organiseren.

Hugo Coomans
Hugo Coomans

20 jaar Kermis
Hugo Coomans is reeds 20 jaar de stuwende kracht achter Winksele Kermis. ‘Ik doe het inderdaad al 20 jaar en hoop het nog zeker 5 jaar te doen. Het is natuurlijk een heel onderneming elk jaar maar het is altijd erg leuk om te zien hoe het de hele buurt uit zijn huis trekt. De kermis is een echt buurtgegeven’, vertelt hij.

Hugo is ook zeer tevreden over de samenwerking met de gemeente. ‘De Cultuurdienst van Herent gaat steeds meer en meer mee in het verhaal en beseft dat ook kermis cultuur is. De weg is ingezet voor een goede samenwerking!’, zegt Hugo.

Een kermis organiseren is ook elk jaar weer afwegen welke attracties er komen. ‘Het publiek moet tevreden zijn’, stelt Hugo. ‘Vorig jaar was er bijvoorbeeld een attractie met vliegtuigjes die niet omhoog gingen. De eigenaar van de attractie had een hele winter de tijd om dit te maken, maar heeft dit niet gedaan. Daarom heb ik dit jaar een nieuwe attractie erbij gehaald die alleen maar uit vliegtuigjes bestaat en die wél werkt’.

IMG_7944Samen op Straat
Het prachtige weer zorgde ervoor dat er zondag veel volk op de been was voor “Samen op Straat”. Dit evenement is een aangepaste versie van het vroegere “Zomer op Straat”. Het concept blijft in grote lijnen hetzelfde: een grote familiedag met animatie en straattheater voor alle leeftijden. Wie genoeg rondgekeken had, kon zelf zijn of haar circuskunsten ontdekken tijdens de diverse workshops. De Herentse Murga Ca Va zorgde voor de ritmische muzikale omkadering. En uiteraard waren er gezellige terrasjes om even uit te blazen.

Klik hieronder voor de fotogalerij.

SOS

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s