Stop de voedselverspilling

DSCF3925

Vorige week werkten de kinderen in de Bijenkorf rond het thema van voedselverspilling. Ieder jaar gaat wereldwijd 1,3 miljard ton voedsel verloren.
DSCF3924De kinderen boden hapjes en drankjes aan aan de ouders, gemaakt van restjes eten die ze gevraagd hebben aan de winkels in Herent. ‘We zijn tegen voedselverspilling!’, klinkt het bij de kinderen.
In de klassen werkten de juffen rond voedselverspilling. Samen met de kinderen bekeken ze wat ze er zelf tegen kunnen doen. Daarnaast zamelden ze ook voedsel in voor de Voedselbank van Herent.

Foto’s: 11-11-11-werkgroep Herent

Break wit

Sorry is niet genoeg…

De actie past volledig in de  “Sorry is niet genoeg”-campagne van 11.11.11.
In het Zuiden hangt voedselverlies vooral samen met armoede en ongelijkheid en ondermijnt het de inkomens en voedselzekerheid van boeren. Tegelijk is het voor 11.11.11 duidelijk dat het Noorden een grote verantwoordelijkheid draagt voor de verspilling. Om het probleem ten gronde aan te pakken, schuift 11.11.11 een aantal eisen voor politici naar voren. Zo is er bijvoorbeeld nog veel onduidelijkheid over hoeveel voedsel in elke schakel van de voedselketen verspild wordt en wie daarvoor verantwoordelijk is.  Ook wordt er jaarlijks heel wat voedsel weggegooid omdat het niet mooi is. Door strakke  normen voor het uitzicht van verse groenten en fruit, belandt perfect eetbaar voedsel in de vuilbak. Deze ‘cosmetische’ voorschriften moeten afgeschaft worden.

Sorry

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s