Heemdagen in de Wildeman

DSCF2543

Het voorbije weekend organiseerde de Heemkundige Kring van Herent een boeiende tentoonstelling in de Wildeman. Centrale figuur van deze tentoonstelling was Cyriel-Casimir De Coninck. Hij vocht als frontsoldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog.

DSCF2575

Oorlogservaringen
‘Remi De Coninck, al jaren inwoner van Herent, verzamelde het werk van zijn vader vele jaren na de oorlog bij hem thuis’, vertelt André Mertens (Heemkunde Herent).  ‘Dat werk ontstond na de Eerste Wereldoorlog, toen Remi’s vader zijn ervaringen van zich afschreef, tekende en schilderde op de manier zoals hij dat zag’.

Door de familie De Coninck werden een groot aantal schilderijen, tekeningen en teksten samengebracht. De Heemkundige Kring maakte hiervan een boeiend geheel. Verder  waren ook heel wat historische documenten, foto’s en voorwerpen te bekijken.

‘Vader Casimir schreef geen écht dagboek tijdens de oorlog en als dusdanig is het geen historisch verslag. De schilderwerken zijn géén landkaarten, dus hier en daar kunnen er geschiedkundige fouten in zitten’, gaat André Mertens verder. ‘Maar het meest belangrijke is dat we nu kunnen meeleven met de ervaringen van deze bijzondere man tijdens de Groote Oorlog’.

Heemkundige Kring Herent
Heemkundige Kring Herent

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s