Spullen repareren in het Repair Café

DSCF2496

Een kapotte radio? Een kledingstuk met een scheur? Problemen met je fiets? Je kon het zaterdag allemaal laten repareren in het Repair Café in de Bijenkorf.

‘Dit Repair Café is een samenwerking van Transitie Herent en de basisschool’, vertelt mede-organisator Tom. ‘De nadruk lag vandaag ook extra op het repareren van speelgoed’.
Transitie Herent is een groep enthousiaste lokale mensen die door allerlei initiatieven willen bouwen aan een betere, duurzame toekomst.

Er werd gerepareerd op verschillende terreinen. ‘We hebben specialisten op het gebied van elektronica, elektriciteit, houtbewerking, textiel en fietsreparaties’, vertelt Tom. ‘Het zijn allemaal vrijwilligers die zich inzetten voor dit project’. Er kon heel wat materiaal gemaakt worden. ‘En wat gerepareerd is, moet je niet weggooien’, zegt Tom. ‘Dan draag je bij aan een duurzame toekomst’.

Geef-stand
Naast het Repair Café was er ook een geef-stand van de Herentse Geefwinkel. Kinderen konden het speelgoed dat ze niet meer gebruiken daar inleveren en eventueel een nieuw stuk terug mee naar huis nemen.

‘Voorlopig organiseren we de Repair Café’s nog ad hoc’, vertelt Tom. ‘Kijk daarom regelmatig op onze website, dan zie je wanneer er terug eentje gepland staat’.

Meer info op www.herent.transitie.be

DSCF2502DSCF2492

DSCF2490DSCF2507

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s