Pacha Mama: een artistieke Kerstmarkt

DSCF2474

Het voorbije weekend organiseerde An Lanckman een artistieke kerstmarkt in haar atelier in Winksele. Het thema was dit jaar PACHA MAMA-MOEDER AARDE

DSCF2454

‘Elk jaar kiezen we een bepaald thema’, vertelt An. ‘Dit jaar hebben we gekozen voor Pacha Mama’.
Pacha Mama of Moeder Aarde is de belangrijkste Godheid voor de inheemse bevolking van de Andes (Centraal-Amerika). Maar Pacha Mama staat ook voor puur, natuurlijk… ‘Daarom hebben we dit jaar werken samengebracht die gemaakt zijn uit natuurlijke grondstoffen en materialen’.
Naast eigen werk van An, was er ook werk van diverse andere kunstenaressen te bekijken. ‘Een leuk detail: alle kunstenaressen die hier werk tonen, hebben allemaal wel de één of andere cursus gevolgd bij mij’, vertelt An.

Kleuren
Het resultaat was een kleurrijk en boeiend aanbod van handgemaakte geschenken: textiel, keramiek, papier, manden en sieraden. Naast geschenken kopen, kon je ook een hapje eten of gezellig bijpraten in het café.

‘We ondersteunen met onze groep diverse projecten in Brazilie en Peru’, zegt An ‘Zo dient de opbrengst oa om een adoptiekind in Brazilie te steunen. We doen dit in samenwerking met Cunina‘.

Break wit

An Lanckman
An Lanckman

 An Lanckman is een artistieke duizendpoot. Ze volgde een opleiding voor textiele kunsten aan The Anza College (USA). Deze opleiding heeft ze aangevuld met diverse stages in Nederland, Senegal, Marokko, Nepal en Japan. Haar kunstwerken worden regelmatig tentoongesteld. Ze heeft daarmee ook diverse prijzen gewonnen. An geeft regelmatig workshops in haar eigen ateliers (Portugal en Winksele). Op dit moment werkt ze veel met textiel en maakt ze sculpturen van vegetaal papier. Daarbuiten is ze ook gastdocente bij academies, instellingen en vrije ateliers.

Atelier An Lanckman
Schoonzichtlaan 84, 3020 Winksele
www.anlanckman.be

lanckman

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s