GROSH heeft Straffe Vrijwilligers

IMG_8270

Op vrijdag 5 december, de Internationale Dag van de Vrijwilliger, kreeg de GROSH (Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Herent) een provinciale prijs voor de inzet van vrijwilligers.

 

size_200_200_15160Uitzonderlijke vrijwilligers
In maart van dit jaar startte de provincie haar zoektocht naar de strafste vrijwilligers van Vlaams-Brabant. Organisaties konden met hun verhaal 300 euro winnen om hun vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. De bedoeling was het ‘onzichtbare’ werk van vrijwilligers meer zichtbaar te maken.

‘We gingen op zoek naar vrijwilligersverhalen waarop mensen spontaan reageren met ‘da’s straf!’, zegt Monique Swinnen (gedeputeerde voor welzijn). ‘Dat kon iets kleins of groots zijn, een vrijwilliger die iets uitzonderlijk heeft gedaan voor zijn organisatie of iemand die met uitzonderlijk veel liefde en passie zijn ding doet’.

break

IMG_8276
Koen Neyens, Paul Beghin, Jo De Clercq

Straf
De provincie Vlaams-Brabant ontving uiteindelijk 210 nominaties en selecteerde hieruit de 10 strafste verhalen.

Paul Beghin kreeg de titel “Strafste vrijwilliger”  voor zijn bijzondere inzet bij de GROSH. Samen met Grosh-voorzitter Koen Neyens en Jo De Clerq (Schepen van Ontwikkelingssamenwerking) trok Paul vrijdag naar Tildonk om zijn prijs in ontvangst te nemen.

 

 

 

‘Toch gaat deze titel niet alleen naar Paul of de vrijwilligers in de GROSH zelf, maar naar alle vrijwilligers die zich inzetten bij de vele acties zoals 11.11.11, Vredeswake, Wereldmarkt,… ‘, vertellen Koen en Paul. ‘Bij al deze acties en organisaties zijn er tal van mensen die opkomen voor de ontwikkeling in het Zuiden. En ze breken ook uit naar andere Herentse verenigingen en gemeentelijke raden om aandacht te vragen voor duurzame ontwikkeling’.

 

vrijwil

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s