Druk jaareinde in Huis Hannah

DSCF3484

DSCF3504December was een drukke periode in het Hannah Huis. Naast de duo-tentoonstelling “Madonna” was er deze maand ook poëzie te beluisteren, het Klaprozenproject is nog steeds aan de gang en er werden brieven geschreven voor Amnesty International. Als afsluiter was er zondag het traditionele eindejaarsconcert.

Huis Hannah
‘We zijn een huis voor kunst en samenwerking’, zegt initiatiefneemster Leni Creuwels. ‘Ons project wordt gedragen door een groep goede huisvrienden. Zo willen we ons steentje bijdragen aan het culturele leven in Herent en omgeving’.

Leni Creuwels
Leni Creuwels

Vice-Versa
Het is ondertussen al het elfde werkjaar voor de vzw Hannah. ‘En we blijven niet stilzitten’, vertelt Leni. ‘Voor 2015 hebben we onder andere het “Vice-Versa” project in de steigers staan’. Met dit uitwisselingsproject wil Hannah gaan kijken over de taalgrens heen. ‘Het is soms verbazend hoe weinig we van mekaar weten… Ook op cultureel vlak’, stelt Leni.
Ook poëzie zal een rode draad blijven in het nieuwe jaar.

Break wit

DSCF3352Madonna
De tentoonstellingen in het Hannah Huis zijn telkens duo-projecten. ‘Het is altijd weer een uitdaging om het werk van diverse kunstenaars te combineren’, vertelt Leni. Zo was er in december keramiek te bekijken van Linda Bollens (Herent) en etsen/acrylwerk van Marina Richterová (Praag).

Amoroso
Dit jaar kreeg het eindejaarsconcert de titel “Amoroso”. ‘Een concert voor liefhebbers en verliefden, over winnen en verliezen…’, klinkt het.

DSCF3479Lode Luts (piano), Herman Van Puyenbroeck (cello) en Eric Mathot (contrabas) brachten zondagochtend een gevarieerd programma met werk van onder andere Fauré, Purcell, Scarlatti en Grieg.

Meer info over het Hannah Huis kan u vinden op hannah.be

 

Huis Hannah
Mechelsesteenweg 361 Herent

Break wit

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s