Geen grenzen voor Huis Hannah

DSCF6470-bewerkt

Met de nieuwe duo-tentoonstelling Vice-Versa brengt Huis Hannah twee kunstenaars  van beide zijden van de taalgrens bij elkaar: Hilde Demeulenaere (Herent) en Marie-Jo Dethise (Marche-en-Famenne). Zondag was er de vernissage.

‘Het is beangstigend als we zien hoe mensen uit beide taalgroepen mekaar vaak vijandig bekijken’, zegt Leni Creuwels (vzw Hannah). ‘We lijken soms zo verschillend, hoewel onze gemeenschappelijke geschiedenis zo dicht bij mekaar ligt’.
Het project Vice-Versa wil een culturele brug maken tussen de beide landsdelen. ‘Het is belangrijker om ons te focussen op dingen die ons verbinden, dan op dingen die ons verschillend maken’, stelt Leni.

 

 

Hilde Demeulenaere
Hilde Demeulenaere

Hout en Licht

Hilde Demeulenaere heeft van kleins af al een passie gehad voor stenen en hout. Enkele jaren geleden groeide het idee om met zwerfhout lampen en beelden te maken.

‘Ik sprokkel het materiaal overal bij mekaar’, vertelt Hilde. ‘Langs verlaten kusten, maar ook tijdens een wandeling in de Herentse natuur’.
Het vaak bijna volledig verteerde hout is dikwijls heel breekbaar. ‘Het is dan belangrijk om het hout via een behandeling met polymeren terug de nodige sterkte te geven’, zegt Hilde. ‘Anders is het niet sterk genoeg om er een blijvend kunstwerk van te maken’.

 

 

Marie-Jo Dethise
Marie-Jo Dethise

Acryl en Aquarel

Marie-Jo Dethise woont met haar gezin in Waha, vlakbij Marche-en-Famenne. ‘Een kleine gemeente met een mooie Romaanse kerk’, vertelt Marie-Jo. ‘De mensen uit Herent zijn altijd welkom om ons eens te komen bezoeken. Marie-Jo leerde Leni kennen tijdens een vakantie in Frankrijk. ‘Ik ben erg blij met het initiatief van Leni om iets te doen over de taalgrens heen’, zegt Marie-Jo. ‘Het is altijd fijn om zo nieuwe mensen te leren kennen’.

Marie-Jo studeerde plastische kunsten aan het Institut St-Luc in Luik. Aquarellen maakt ze ondertussen al zo’n 25 jaar. Ook geeft ze zelf regelmatig workshops. ‘Er zijn zelfs enkele oud-leerlingen vandaag mee naar de vernissage gekomen’, vertelt ze.

 

De tentoonstelling Vice-Versa loopt tot 1 maart in het Hannah Huis (Mechelsesteenweg 361 – Herent).
U bent welkom op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. Meer info op hannah.be

DSCF6498-bewerkt-bewerktDSCF6481-bewerkt

 

Vision54DSCF6475-bewerkt

DSCF6492-bewerktDSCF6465-bewerkt

Vision52DSCF6468-bewerkt

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s