Knotwilgen langs Postweg worden gesnoeid

IMG_9283

De bomen langs de Postweg (grens Herent-Haacht) maken deel uit van de zogenaamde Kleine Landschapselementen (KLE’s). Dit zijn groene eilandjes, die als stapsteen gebruikt worden door dieren en planten om zich te verplaatsen van het ene natuurgebied naar het andere. Ze fleuren het landschap op en zijn een enorme meerwaarde voor de biodiversiteit.

IMG_9289

Grote waarde voor de natuur

Een KLE kan bestaan uit een rij bomen, een klein bosje, een poel, een verwilderd perceel, een natuurlijke haag,… Ondanks hun doorgaans beperkte afmetingen hebben KLE’s een grote waarde.

De Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploeg van IGO beheert op de grens van Herent en Haacht verschillende kleine landschapselementen. Deze INL-ploeg, een samenwerking van de provincie, de deelnemende gemeenten en IGO, neemt de knotwilgen en andere houtkanten onder handen. Zonder een regelmatig beheer bestaat het gevaar dat de takken te zwaar worden en kunnen uitscheuren waardoor deze waardevolle KLE’s verloren gaan. Om dit te voorkomen worden de bomen gesnoeid.

Zo’n snoeiwerk moet uitgevoerd worden met de nodige expertise en vaardigheden. Zo zal er klimwerk en hoogtewerk een te pas komen om de bomen te snoeien. Om de werken te kunnen uitvoeren zal de Postweg worden afgesloten.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s