De Meulemansstraat heeft nieuwe straatverlichting

DSCF6658

De Leo Meulemansstraat is volledig overgeschakeld op nieuwe LED-verlichting. Nadat deze straat de allereerste Fair-Trade Straat was, zijn ze hier nu ook al weer de eerste. Het zijn trendsetters, die van de Meulemansstraat 🙂

DSCF6660De nieuwe LED verlichting is energiezuiniger en ook dimbaar. ‘We krijgen binnenkort van Eandis concrete cijfers van hoeveel we precies aan het besparen zijn’, vertelt Arlette Caes (schepen van openbare werken).

Binnenkort wordt ook de verlichting in de Sergeysstraat aangepast. ‘Het is een meerjarenplan om steeds meer en meer straten met LED verlichting uit te rusten’, zegt Caes. ‘Na de Sergeysstraat volgt de Schaffelkantstraat en zo gaan we verder’.

Spotlight
Voor de buurtbewoners was het even wennen. ‘In het begin leek het nogal een spotlight’, vertelt buurtbewoonster Karolien Verhaegen. ‘Maar ondertussen zijn we het gewend en is het best OK’.

Ook Koen Neyens was verbaasd over de lichtsterkte. ‘We kunnen nu buiten de krant of een boek lezen, dus het is toch wel wennen’, vertelt hij. Toch heeft hij al een ludieke toepassing in zijn hoofd. ‘We zullen tijdens ons straatfeest geen extra verlichting meer moeten plaatsen’, grapt hij. ‘We gaan gewoon de straatverlichting inpakken met gekleurd crepe-papier’.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s