Kinderen van Toverveld leren ouders veilig parkeren

DSCF6755

Kinderen leren op school hoe ze zich veilig in het verkeer moeten gedragen. Soms zijn het echter ook de ouders die een duwtje in de goede richting nodig hebben. De leerlingen van het tweede leerjaar van Toverveld namen het voortouw.

DSCF6748Zowel bij de start als op het einde van een schooldag is er vaak een verkeerschaos rond de diverse Herentse scholen. Zo ook in de buurt van Toverveld (Veltem). Woensdagochtend organiseerden de kinderen van het tweede leerjaar samen met juf Kathleen een actie om ouders méér bewust te maken van de verkeerssituatie rond de school. Wie goed parkeerde kreeg een groen hartje, wie fout parkeerde kreeg een rood. Een team van politie HerKo hield een oogje in het zeil.

 

 

Ik zie je graag… juist parkeren

‘Ouders zijn erg bekommerd over de veiligheid van hun kind en willen daarom zo kort mogelijk bij de schoolpoort parkeren’, vertelt juf Kathleen. ‘Maar ze vergeten soms dat ze daarom de situatie voor andere kinderen extra onveilg maken’.

De situatie is bekend: heel wat wagens stoppen aan de gele strepen vlak voor de schoolingang. Kinderen (en ouders) die met de fiets komen, geraken met moeite tot aan de poort. ‘Als ik met de fiets kom, moet ik dikwijls slalommen tussen de auto’s en da’s niet leuk’, vertelt één van de kinderen.  Foutparkeerders zeggen meestal dat het maar “voor efkes” is, maar nét die korte tijd kan erg vervelend zijn voor een fietser of voetganger die dan nét aankomt.

‘Ook de vaste plek van de schoolbus is regelmatig ingenomen door fout geparkeerde wagens’, , vertelt Kathleen. ‘Hierdoor geraakt de hele straat geblokkeerd met nog méér chaos tot gevolg’.

Samen met de wijkagent van politie HerKo werd er in het verleden al vaak getracht om de ouders te sensibiliseren. ‘Maar sommige ouders zijn écht hardleers’, vertelt Kathleen.

DSCF6782DSCF6769

DSCF6764DSCF6751

DSCF6759 DSCF6756

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s