Samen voor Team SuperWout!!

superwout

Wout is een superkereltje dat op 1 januari 2015 zijn dappere strijd tegen kanker heeft moeten staken. Zijn veerkracht en doorzettingsvermogen inspireren familie en vrienden om de 1000 km ten voordele van Kom op tegen Kanker te fietsen.

Met hun Team SuperWout hopen ze een hart onder de riem te steken van iedereen die nog volop aan het vechten is tegen kanker en van al diegenen die ook een deel van hun geluk moesten afstaan aan kanker.

Foto_Wout-2

SuperWout!
Wout is het zoontje van Jimmy en An Loodts-Van de Vijver uit Herent. In mei 2014 werd bij Wout kanker vastgesteld. Hij was net 10 maanden oud en had neuroblastoom. De diagnose kwam bij iedereen hard aan.
Ondanks zijn zware behandeling ontpopte Wout zich tot SuperWout. Hij bleef gretig zijn tong uitsteken, enthousiast ‘dada’ zwaaien, choco eten, guitig lachen,… hij leerde zelfs nog stappen. Maar de behandeling mocht niet baten. Op 1 januari 2015 heeft SuperWout zijn dappere strijd tegen kanker moeten staken.

De strijd was oneerlijk, maar zijn veerkracht en doorzettingsvermogen zijn legendarisch. Dat inspireert peter en meter, vrienden en familie om als Team SuperWout de schouders en vooral de coureursbenen onder de 1000 km van Kom op tegen Kanker te zetten. We gaan voluit, omdat elke bijdrage aan onderzoek tegen kanker verdomd belangrijk is!

De 1000 km van Kom op tegen Kanker

Samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker! En dat vier dagen lang! Dat is de 1000 km van Kom op tegen Kanker: www.1000km.be. Het hemelvaartweekend (14-17 mei) is al enkele jaren 1000 km-weekend. Dan gespen we onze fietshelm vast, klikken we onze schoenen in de pedalen, en fietsen we ten voordele van de strijd tegen kanker.

De totale afstand wordt onderverdeeld in acht etappes van 125 km, dus twee etappes per dag. Een deelname met 2 ploegen vereist 10.000 € startgeld ten voordele van Kom op tegen Kanker. De opbrengst gaat dit jaar naar onderzoek dat zich richt op de oorzaken en aanpak van therapeutisch falen.

Sterke respons op acties
Om het startgeld te verzamelen werden veel acties opgestart en gebundeld op de website www.teamsuperwout.be. Zo is de paaseitjesactie in een razend tempo uit de startblokken geschoten; op twee weken tijd werden al meer dan 1000 zakjes verkocht. Ook de pas gelanceerde Wijn & Gin Proeverij nam meteen een hoge vlucht.

Vrienden en sympathisanten verrasten verder met prachtige initiatieven. Zo begonnen de kindjes van de buren zelf brownies te bakken en te verkopen om de opbrengst vol fierheid en met fonkelende ogen aan het team over te dragen.

U kan zelf ook een steentje bijdragen via bijvoorbeeld de superveiling. Hier kan je één van je talenten of creaties veilen voor Team SuperWout.

One comment

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s