Kunnen zij het maken???… Nou en of !!

DSCF7371

Het sanitair van jeugdhuis ‘De Bar’ in Diependaal (Winksele) was al een hele tijd aan vernieuwing toe. De voorbije week ging een groep leerlingen van De Wijnpers (Leuven) aan de slag.

DSCF7374Het waren de straffe kerels van het vijfde jaar ‘Centrale verwarming en sanitaire installaties’ die naar Winksele kwamen. ‘Het zijn allemaal jonge loodgieters in spe’, zegt Lut Lambert, directeur van De Wijnpers. ‘De voorbije week hebben ze onder begeleiding van hun leerkracht, de klus geklaard’.

Dat de leerlingen in een jeugdhuis aan de slag konden, werkte uiteraard motiverend. ‘We proberen onze jaarlijkse praktijkweek altijd een extra, sociale dimensie te geven’, stelt Lut.

DSCF7376
Gerrit Giedts

 

Extra hulp uit Herent
Gerrit Giedts was als verantwoordelijk leerkracht de teamleader van dit project. ‘Er was heel wat te vernieuwen in het jeugdhuis’, vertelt Gerrit. ‘Er werd gewerkt aan het sanitair, de verwarming en de tapinstallatie. Er zijn zelfs een paar ex-leerlingen uit Herent ’s avonds komen meehelpen’.

 

 

 

Praktijkervaring.
Dingen aanleren op school is één ding, ze in de praktijk brengen is wat anders. ‘Voor onze leerlingen van de Wijnpers betekent dit dat zij gedurende een week de aangeleerde theorie kunnen omzetten in de praktijk’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs. ‘Als provinciale school willen wij onze leerlingen immers laten uitgroeien tot professionele vakmensen. Daarom is het onontbeerlijk dat ze tijdens hun opleiding de nodige ervaring kunnen opdoen’.

DSCF7378

One comment

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s