Landelijke Gilde Veltem-Beisem bestaat 125 jaar

DSCF7567-bewerkt

Het voorbije weekend vierde de Landelijke Gilde Veltem-Beisem haar 125 jarig bestaan. Het werd een schitterend feest met veel sfeer, live-muziek, toffe babbels en lekker eten en drinken.

Het feestweekend werd zaterdag ingezet met een receptie. Enkele prominenten kwamen hun felicitaties overbrengen aan de feestvierende vereniging.

Piet Van Themsche
Piet Van Themsche

Vrijwilligers zijn de drijfkracht
‘De Landelijke Gilde is een unieke combinatie van een plattelandsbeweging en een boerenbeweging sinds de vorige eeuw’, stelt Piet van Themsche (Voorzitter Boerenbond en Landelijke Gilden) in zijn toespraak. Van Themsche prees ook de belangeloze inzet van zoveel vrijwilligers. ‘Vrijwilliger en bestuurslid zijn was vroeger al niet simpel, maar vandaag al helemaal niet. Ik wil jullie allemaal bedanken!

De Landelijke Gilde blijft een beweging die alsmaar blijft groeien. ‘Elk jaar komen er wel mensen bij’, zegt Van Themsche. ‘De jonge mensen zijn de toekomst van onze beweging!’.

Marleen Schouteden
Marleen Schouteden

Samenhang blijft belangrijk
Ook burgemeester Schouteden kwam langs om het bestuur te feliciteren. ‘De Landelijke Gilde is er volledig in geslaagd zich aan te passen aan de nieuwe tijd, maar boven alles blijft samenhang het belangrijkste’, vertelt ze. ‘Ik wens de Landelijke Gilde nog een lang leven toe’.

 

 

 

Break wit

Gerd Hüwels
Gerd Hüwels

Voor elk wat wils
‘We zijn een heel actieve gilde! Er is altijd wel iets te doen, er is wat voor elke leeftijd: proeverijen, daguitstappen, info avonden, …’, vertelt een zichtbaar genietende voorzitter Gerd Hüwels in zijn speech. ‘We trekken mensen uit hun huizen, leren ze terug contacten leggen, leren elkaar kennen en vooral we leren ze elkaar graag zien. En elkaar graag zien, dat is niet moeilijk!

De inzet van Gerd voor de vereniging werd door het bestuur extra benadrukt: ‘Gerdje is het boegbeeld van de Gilde, hij is het trekpaard, de voerder van het voertuig. Zonder Gerdje is er geen gilde’, klonk het.

DSCF7607

 

Feest!
Live-muziek was er ook. Alvyn bracht met zijn doedelzak enkele bekende Schotse klassiekers. ’s Avonds was er een optreden van de folkband Kastaar.

Het feestweekend werd zondag afgesloten met een wel héél uitgebreid buffet. Proficiat aan het bestuur en alle leden. Het wordt een feestjaar, dat is duidelijk.

Gilde

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s