Toverveld fietst en wandelt voor een beter leefmilieu

DSCF9046-2

De voorbije week stond helemaal in het teken van verkeer en mobiliteit. Vrijdag werd deze week feestelijk afgesloten.

De ouderraad van GBS Toverveld in Veltem is zeer actief in het kader van mobiliteit en verkeer. Twee jaar geleden werd er nieuw leven geblazen in een werkgroep rond mobiliteit en verkeer en sindsdien zijn al heel wat zaken gerealiseerd. Zo werden er reeds verschillende subsidie dossiers ingediend om de school en de leerlingen te voorzien van allerlei didactisch materiaal rond verkeer: een fietsbehendigheids parcours, verkeersspelen, verkeerskoffers… .
Er werden ook 10 gloednieuwe fietsen aangekocht om de turnleerkrachten de mogelijkheid te geven om met de leerlingen te werken aan fietsbehendigheid.

DSCF8994-2Week rond verkeer
De voorbije week stond helemaal in het teken van verkeer en meer bepaald onder het motto “fietsen en wandelen voor een beter leefmilieu”. De kinderen leerden de hele week over verkeer, en hoe meer ze met de fiets of te voet komen, hoe minder donkere uitlaatgassen er rond de school hangen en hoe meer de zon dus weer komt piepen.

Kinderen van de lagere school konden  zonnestralen verdienen als ze te voet of met de fiets naar school kwamen en zo de grote donkere wolk op de speelplaats doen verdwijnen. De kleuters zorgden dan op hun beurt voor de groene stickerblaadjes aan de bomen.

DSCF9106-2Afsluiter op vrijdag
Als beloning voor al dit harde “verkeers” werk werd vrijdag de straat autovrij gemaakt en opgevuld met heel wat leuke en educatieve activiteiten: busevacuatie, fietsbehendigheids parcours, hoe plak ik een band, fietscontrole door de politie, … Kortom, een dag om te leren, plezier te maken en vooral te genieten van een autovrije straat.

Als afsluiter kwam schepen Maarten Forceville langs. Hij kwam de verkeersenquête officieel in ontvangst kwam nemen, vermits hij bevoegd is voor onder andere Jeugd en Mobiliteit.
De Ouderraad heeft de ouders bevraagd over de verkeerssituatie om en rond de school. Met de resultaten van deze verkeersenquête kan het gemeentebestuur nu aan de slag!

DSCF8960-2DSCF9012-2

DSCF9057-2DSCF9016-2

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s