Pakt ne stoel en zet aa…

DSCF9395

De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROSH) bouwde vrijdag een werelddorp in het Wildemanspark. Het thema was dit jaar  ‘pak een stoel en ga zitten’ oftewel een warm gebaar van gastvrijheid.
DSCF9459Heel wat Herentse verenigingen en organisaties waren present in het park. Men kon flaneren langs de diverse info- en smulkraampjes, luisteren naar wat live muziek, genieten van een Fair-Trade hapje of een frisse Westmalle op het terras… Deze Wereldmarkt was vooral een Wereldféést.
Uiteraard was er voor de kinderen ook ‘piñata kloppen’ op de tonen van de piñatasong en meetrommelen met Murga Ca Va.

 

 

 

DSCF9485Stoelen
In de aanloop naar dit feest had de Grosh via diverse raden en verenigingen een aantal stoelen losgelaten in Herent.  Het was de bedoeling dat deze stoelen een ronde deden door de gemeente en ondertussen aangekleed en gepimpt werden. Vrijdag was het resultaat hiervan te bekijken op de diverse standen. En met al die stoelen in het park mocht een stoelendans uiteraard niet ontbreken.

Op het einde van de dag werden een aantal stoelen geveild ten voordele van Nepal. Eén van deze stoelen werd gekocht door de drie jonge kormuiten Tristan, Tijs en Jef. Zij legden hun centjes samen om een stoel te kunnen kopen.

Wereldmarkt

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s