Nieuwe verkeerssituatie in Veltem

 

 

Sinds vandaag is de verkeerssituatie in de Veltemse dorpskern sterk gewijzigd: heel wat straten mag je nog slecht in één richting inrijden. ‘Het is ons doel om de verkeersdruk aan de schoolomgevingen te verminderen’, meldt het gemeentebestuur.

L1000044-bewerktEénrichtingsverkeer
Concreet wil dit zeggen dat vanaf dinsdag 20 oktober de verkeerscirculatie in de Veltemse dorpskern wordt aangepast. Heel wat straten worden éénrichting voor een betere doorstroming van het verkeer.
‘Positief aan de nieuwe circulatie is dat er inderdaad een betere doorstroming zal bekomen worden.’, vertelt Maarten Forceville (Schepen van Mobiliteit). ‘Met dit nieuwe verkeersplan komt de fietser niet meer in een chaos van autoverkeer terecht’.

Het nieuwe verkeersplan wil ook bijdragen aan een mentaliteitswijziging bij de ouders van schoolgaande kinderen.  Als je ’s ochtends en ’s avonds de chaos rond de schoolpoorten bekijkt, lijkt het inderdaad dat sommige ouders hun kinderen met de wagen liefst tot in het klaslokaal zouden willen rijden…
‘We trachten daarom de schoolomgevingen te ontlasten en sensibiliseren de ouders van schoolgaande jeugd om zich te parkeren op de parking Ivo Van Damme en van daaruit te voet naar school te gaan’, stelt Forceville.

Veltem plan

“Met dit nieuwe verkeersplan komt de fietser niet meer in een chaos van autoverkeer terecht” (Maarten Forceville)

Break witL1000020-bewerktKritiek
Uiteraard is niet iedereen unaniem blij met dit nieuwe gegeven. ‘Het is onbegrijpelijk dat men de Overstraat in de verkeerde richting gebruikt’, vertelt buurtbewoner Frans. ‘Kinderen die aan de school door hun ouders worden afgezet, moeten telkens nodeloos de straat overstreken’.
Ook Nancy van Bakkerij “Aan ’t Graantje” is niet gelukkig met de nieuwe regeling. ‘De parkeermogelijkheden voor onze klanten zijn fel gekrompen’, zegt Nancy. ‘Het is trouwens ook bedroevend hoe slecht de gemeente hierover gecommuniceerd heeft’.
Break wit
L1000029-bewerktEvaluatie
‘Er is inderdaad heel wat bezorgdheid bij de handelaars’, zegt Maarten Forceville. ‘Maar we zullen samen met hen monitoren hoe de overstap naar de nieuwe circulatie verloopt’.
Dit nieuwe verkeersplan is een proefproject dat na 6 maanden zal geëvalueerd worden met inwoners, handelaars en de GAMV ( Gemeentelijke Adviesraad voor Mobiliteit en Verkeersveiligheid), aldus de gemeente.
Break wit
L1000040-bewerktPoll
Wat vindt U zelf van dit nieuwe verkeersplan? Doe mee met onze poll!!
Break wit
L1000021-bewerkt

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s