Allemaal diertjes

In onze tuinen wonen veel diertjes. Kinderen kunnen met deze beestjes kennismaken tijdens diverse workshops, georganiseerd door het Tuinboerke/Tuinkadeeke.

‘We richten ons bij deze workshops vooral op kinderen van 7 tot en met 10 jaar’, vertelt begeleidster Saskia. ‘Door middel van spelletjes en knutselwerkjes, laten we de kinderen nieuwe dingen ontdekken in de tuin’.

L1000218Snelle slakken
Zo werd er woensdag bijvoorbeeld gezocht naar slakken in de tuin. De slakken werden op een zelfgemaakt racecircuit gezet om te kijken welke de snelste was. ‘Ik dacht dat slakken erg traag kropen’, merkt één van de kinderen op. ‘Ze bewegen véél sneller dan ik dacht’.

De kinderen knutselden ook een soort houten “vlag” in mekaar. ‘Het is de bedoeling dat we deze vlag in onze tuin zetten’, zegt Saskia. ‘Na enkele dagen heeft er wel een spin haar web in geweven en kunnen we haar zo makkelijk observeren’.

Nadat de kinderen mochten spelen op enkele tuintoestellen, was het tijd om voederhuisjes in mekaar te knutselen. ‘In de winter is het voor de vogeltjes moeilijk om aan eten te geraken’, legt Saskia uit. ‘We zorgen met onze voederhuisjes dat ze toch makkelijk aan zaadjes kunnen komen’.

L1000184Tuinboerke/Tuinkadeeke
Tuinboerke, gelegen aan de Langeveldstraat 117, is reeds veertig jaar een succesvol bedrijf met heel veel ervaring in tuinaanleg- en ontwerp.
In 2009 werd het Tuinkadeeke geboren. Het Tuinkadeeke selecteert kwalitatief (buiten)speelgoed met een knipoog naar de natuur.

In de toekomst staan nog diverse workshops en events op de agenda. ‘Eind november is er een workshop rond herfstknutsels’, vertelt Eef Tuinkadeeke). ‘Ook organiseren we een spelletjesavond ten voordele van het Open Therapeuticum’.

Zaterdag 31 oktober is er Opendeurdag bij het Tuinkadeeke. Tussen 9 en 17u zijn er doorlopend workshops en activiteiten voor de kinderen.

Meer info via Tuinboerke.be en Tuinkadeeke.be

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s