Gemeente zet in op meer veerkracht bij de inwoners

Op donderdag 19 november worden 55-plussers uit Herent uitgenodigd om te werken aan hun veerkracht tijdens de workshop ‘Fit in je Hoofd’. Daarmee wil de gemeente tonen dat ze werk wil maken van een betere mentale gezondheid voor deze groep inwoners.

Het zijn net de 55-plussers die dikwijls van verschillende kanten onder druk staan. De cijfers uit de laatste gezondheidsenquête liegen er niet om: het kan beter met de mentale gezondheid van de Vlaming.

Veerkracht
De gemeente Herent zet in op meer veerkracht en een beter mentaal welbevinden en organiseert daarom de workshop ‘Fit in je Hoofd’. “Tijdens de workshop maken deelnemers kennis met de tien positieve stappen van de campagne ‘Fit in je Hoofd’. Die stappen leiden naar een fitter hoofd en maken dat je je beter in je vel voelt,” zegt Liesbeth Vanhemelrijck (schepen van Welzijn). “Om het thema extra in de kijker te zetten, vind je ook een boekentafel over geestelijke gezondheid in de bibliotheek en staan er pancarten met de 10 tips.”

Ook LOGO Oost-Brabant juicht het initiatief toe. “Net zoals je fysieke conditie kun je ook je mentale conditie trainen,” zegt Liesbeth Lemmens, verantwoordelijke geestelijke gezondheid bij LOGO Oost-Brabant. “Het loont dan ook om acties op te zetten en hiermee aan de slag te gaan. Gerichte acties en een gestructureerd beleid kunnen ervoor zorgen dat onze geestelijke gezondheid positief evolueert. Gezonde Gemeente Herent geeft hier nu een goed voorbeeld.”

Praktisch
De workshops vinden plaats op 19 november om 13 en om 15 uur in De Wildeman (Schoolstraat 15, Herent). Die dag zijn er ook heel wat andere boeiende zaken te beleven voor de 55-plussers van de gemeente. Meer informatie op info@herent.be of op 016 85 30 20.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s