dansen voor het goede doel

DansAccent en Dans’4U organiseerden woensdag een dansmarathon ten voordele van de Herentse Voedselbank.

‘Ruim veertig gezinnen maken wekelijks gebruik van de Voedselbank’, vertelt mede-organisator Leo Massie. ‘Het is dus logisch dat de Voedselbank elke hulp goed kan gebruiken’.

DSCF255812 uur lang dansen
Stipt om 9 uur gaven Dans’4U voorzitster Linda Andries en schepen van welzijn Liesbeth van Hemelrijck de aftrap. ‘Het is erg fijn dat verenigingen zich ook inzetten voor het welzijn van anderen’, vertelt Liesbeth.

Tot 21 uur werd er gedanst door de groepen uit de verschillende dansdisciplines. Iedere groep kreeg telkens een half uurtje danstijd. ‘We hebben zelfs een aantal disciplines moeten samenvoegen om iedereen de kans te geven om mee te doen’, vertelt Leo.

Break wit

DSCF2720

 

 

Sociaal engagement
De deelnemende dansers hadden vooraf via een individueel sponsor-blad geld ingezameld bij hun vrienden en familie.
Tijdens de dansmarathon konden de toeschouwers genieten van een hapje of een drankje. Ook de opbrengst hiervan gaat naar de Voedselbank.
‘Met dit initiatief willen we ons sociaal engagement tonen’, zegt Linda Andries. ‘Ook verenigingen kunnen zo hun steentje bijdragen’.

Break wit

DSCF2733

 

 

Vrijwilligerswerk
Philippe Scheys (schepen van vrijwilligerswerk) kwam de deelnemers een hart onder de riem steken. ‘Het is schitterend wat jullie hier vandaag neerzetten’, stelt hij. ‘Ik heb zelf gezien wat een enthousiaste groep hier aan het werk is’.

Vrijwilligerswerk is erg belangrijk in een gemeente. ‘Ik hoop dat jullie initiatief nog andere verenigingen gaat inspireren om hetzelfde te doen’, besluit Philippe.

Break wit

DSCF2716 DSCF2566

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s