extra parkeermogelijkheid in en rond de Haachtstraat

Drie weken na het invoeren van het nieuwe verkeersplan in Veltem worden er reeds aanpassingen gedaan: in de Haachtstraat worden extra parkeerplaatsen voorzien (kort parkeren) en de parking van de sporthal wordt groter.

‘We hadden met de handelaars en buurtbewoners afgesproken dat we kort op de bal gingen spelen’, vertelt Maarten Forceville (schepen van mobiliteit). ‘We proberen dat dus ook zoveel mogelijk waar te maken’.

Parking voor de deur
Naast de uitbreiding van de parkeerruimte worden er ook nog andere praktische oplossingen voorzien. Zo wordt de voetweg naar het dorpsplein toegankelijk voor fietsers en wordt er een doorsteek gemaakt van de parking Ivo Van Damme naar de Haachtstraat.

‘Door deze aanpassingen kunnen klanten voor de deur van de handelaars parkeren. En wie bij de sporthal staat kan via de doorsteek snel van zijn of haar wagen naar de winkels’, stelt Maarten. ‘Om tijd te winnen laten we de aanpassingen trouwens door onze eigen diensten uitvoeren ipv via aanbestedingen. Zo kan alles sneller uitgevoerd worden’.

L1000541Geen oplossing volgens handelaars
De handelaars in de Haachtstraat zagen de voorbije weken hun inkomsten dalen door het nieuwe verkeersplan. ‘Als mensen hun wagen niet kwijt kunnen, geraken ze ook niet in onze winkels’, vertelt Benny Janssens (Dagbladhandel Benny).
De handelaars zijn blij met de nieuwe parkeerruimte maar vinden deze oplossing toch onvoldoende. ‘Enkel tweerichtingsverkeer in de Haachtstraat is voor ons een échte oplossing’, stellen ze. Om één en ander in de verf te zetten, werd er de voorbije weken een petitie gehouden. ‘Een duizendtal mensen hebben onze petitie ondertekend’, zegt Benny.

Petitie niet correct verlopen
In de beginfase van de petitie werd er aan de mensen gevraagd om op te komen voor meer parkeerruimte. Naderhand werd dit aangepast naar de eis om opnieuw tweerichtingsverkeer in te voeren.

‘En dat is absoluut niet fair, want dat geeft een vervalst resultaat’, zegt een verbolgen buurtbewoner.
‘Ja, ik heb mee getekend voor meer parkeerruimte, maar nu staat mijn handtekening plots onder een petitie voor tweerichtingsverkeer. En daar sta ik absoluut niet achter, want dit geeft terug méér chaos in onze straat.  ‘

‘We hebben inderdaad het onderwerp van onze petitie aangepast’, vertelt Benny. ‘Zolang er geen extra parkeerplaats was, leek tweerichtingsverkeer ons noodzakelijker’.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s