De Sint op bezoek

Het waren Femma, KWB, werkgroep Marant en het LOI (Lokaal Opvang Initiatief) die aan de Sint hadden gevraagd of hij kon langskomen in Herent.

‘Ik kom heel graag naar Herent’, vertelt de Sint. ‘Dat is ook de reden dat ik persoonlijk naar hier ben gekomen en niet één van mijn hulp-Sinten heb gestuurd’. De Kraalschuur was zaterdagnamiddag de plaats van afspraak.

 

DSCF4127Spelletjes
Toch verliep het bezoek niet van een leien dakje: ‘Mijn Zwarte Pieten zijn vanmorgen met het verkeerde been uit bed gestapt’, zei de Sint. ‘Ik denk dat we hun wat moeten opvrolijken’.

Om de Pieten beter gemutst te maken, werd er besloten om spelletjes te spelen. Nadat de kinderen en ouders in groepjes waren verdeeld, kregen ze verschillende opdrachten af te werken. En dat was niet min: teken maar eens een stoomboot of een paard als je geblinddoekt bent… Ook het kruiwagenlopen zorgde voor heel wat hilariteit.

Naast diverse opdrachten, moesten de kinderen ook vragen beantwoorden. Zo werd er hun bijvoorbeeld gevraagd waar de Sint vandaan komt, hoe oud hij is en waarom hij met de stoomboot komt.

DSCF4098Zwarte Pieten
Er werd aan de Sint ook gevraagd hoe het nu eigenlijk komt dat zijn Pieten zo zwart zien. ‘Wel, dat komt omdat ze via de schoorstenen de huizen binnengaan’, legde de Sint uit. ‘Door het roet worden ze zwart. De pakjes steken ze in hun jute zak en daardoor worden die niet vuil’.

DSCF4255

 

Cadeautjes
Na de spelletjes was het tijd voor cadeautjes. De Sint had voor alle kinderen iets meegebracht: wat lekkers, een boek,…  Het was de afsluiter van een geslaagde namiddag. ‘Het was dit jaar een erg fijn feest’, vertelt mede-organisatrice Ann Knuts (Marant). ‘Een gezellige chaos met héél veel sfeer’.

 

Fotogalerij:

Sinterklaas

 

2 comments

  • Proficiat aan de organisatoren die de Sint en de Pieten hebben uitgenodigd.
    Maar ook een dikke merci en proficiat aan “Herentinbeeld” voor de snelle verslageving en de schitterende fotoreportage !
    🙂 Roger De Becker

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s