Handmade… in Herent

Het voorbije weekend stelden vier Herentse kunstenaars hun handgemaakte kunstwerken tentoon in ‘Heidi’s Pop-ular Store’.

Heidi’s Pop-ular Store is gelegen aan de Mechelsesteenweg 461. Het is een initiatief van kunstenares Heidi Schueremans. In de winkel kan je onder andere outlet kledij, mooie gadgets en vintage spulletjes vinden. Maar ook kunstwerken van haar hand. En het is ook een ontmoetingsplaats van creatieve mensen. Een groepstentoonstelling was dan ook een logisch gevolg.

DSCF4358Handmade
Naast werken van Heidi (keramiek en schilderijen) was er werk te bekijken van Linda Bollens (porselein en juwelen), Hilde Demeulenaere (lichtobjecten met hout) en Cathy Pardon (juweelontwerp en goudsmid). ‘Al ons werk is persoonlijk, puur en handgemaakt’, vertelt Linda. ‘Het is geen machinaal vervaardigd werk waar iemand dan zijn of haar handtekening onder zet, zoals bij sommige populaire “kunst” soms het geval is. Onze werken zijn écht’.

DSCF4355Vervolg
Heel wat andere (Herentse) kunstenaars kwamen de tentoonstelling bezoeken. Soms ook met de vraag om volgende keer mee te kunnen doen. ‘Het is goed dat we met verschillende mensen de krachten kunnen bundelen’, vertelt Hilde. ‘We hebben heel wat plannen voor de toekomst, zoals bijvoorbeeld een “open-atelier” en andere dingen’.

Break wit

Eindejaarstip
Een selectie van de werken van de kunstenaars blijft te koop in Heidi’s store. Ben je dus op zoek naar een origineel en handgemaakt eindejaarsgeschenk? Loop dan zeker eens langs. De  store is open op vrij- en zaterdagen.

 

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s