Vilvoordsebaan blijft week langer afgesloten

De werken aan de Vilvoordsebaan duren langer dan voorzien. Het blijft omrijden tot 11 december.

De Vilvoordsebaan is sinds vorige week afgesloten voor het verkeer tussen Veltem en Winksele. De nieuwe verkaveling aldaar wordt aangesloten op het rioleringsnetwerk. Hierdoor moet er omgereden worden via de brug in de Dorpstraat, de Termerestraat, de Brusselsesteenweg en de Graafschapslaan.

Communicatie
Oorspronkelijk gingen de werken deze week afgerond zijn. ‘Door het slechte weer en de ligging van de riolering is er vertraging’, meldt de gemeente. ‘De werken zijn nu gepland tot 11 december’.

Dat er gewerkt moet worden, snappen de mensen uit de buurt. Maar velen hebben het moeilijk met de communicatie hierrond. ‘We wisten helemaal niet dat er gewerkt ging worden’, vertelt een buurtbewoonster. ‘We merkten het pas toen er ’s ochtends graafmachines voor onze deur stonden’.

L1000939Minder klanten
‘We hebben pas vlak voor de aanvang van de werken een bericht van de gemeente gekregen’, vertellen Bart en Karina (ABS-Drinks). ‘Hadden we dit eerder geweten dan hadden we onze klanten fatsoenlijk kunnen verwittigen via mailing en website’. Door de werken zagen Bart en Karina het aantal klanten sterk teruglopen. ‘Veel van onze klanten stoppen bij ons onderweg naar huis of werk’, vertellen ze. ‘Als men kilometers moet omrijden, gaat men al makkelijker ergens anders winkelen’.

Fietsen Bram, gelegen aan het rond punt op de Vilvoordsebaan is wel bereikbaar voor het doorgaand verkeer. Maar toch merkt hij ook een daling van het aantal klanten. ‘Veel mensen rijden nu langs een andere weg en passeren onze winkel niet meer’, vertelt Bram. Ook Bram is niet echt blij met de communicatie rond de werken. ‘Wij hebben vooraf zelfs helemaal géén bericht gekregen’, vertelt Bram. ‘Het is pas toen de straat afgesloten werd, dat we wisten hoe laat het was’.

L1000941

2 comments

  • Zalig toch hé, die communicatie met deze geweldige gemeente !!!
    En dan zeggen ze : ” wij zijn er voor onze handelaars…”
    Ja, waar en vooral, wanneer???!!!!!

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s