Legerstock Leyssens & Co is vernieuwd

Legerstock Leyssens & Co is al vier generaties lang een begrip in Herent. Onlangs onderging de winkel een metamorfose en werd het assortiment gevoelig aangepast en uitgebreid.

DSCF6084-bewerktKwaliteit boven kwantiteit
Waar de voorbije decennia grote ketens als paddenstoelen uit de grond schoten, willen Franky en Ruth de klemtoon weer leggen op kwaliteit, boven kwantiteit. De duidelijke keuze voor duurzame merken aan een eerlijke prijs is dus een bewuste keuze.

De doe-het-zelf afdeling verhuisde recent naar het achterste gedeelte van de shop waar nu weer meer aandacht wordt besteed aan een persoonlijke service. Vooraan vindt u voortaan opnieuw een uitgebreid aanbod van legerkledij en legermateriaal, maar neemt ook het aanbod aan stoere werk- en vrijetijdskledij toe. Daarnaast worden er ook steeds meer airsoftaccessoires en -kledij in het gamma opgenomen.

 

 

DSCF6049-bewerktVintage is troef
Opmerkelijker zijn de (vintage) industriële interieuritems die tussen de koopwaar staan opgesteld en ook te koop zijn. Oude fabriekslampen, antieke dokterskastjes, vintage turnbokken en brandweerladders…kortom unieke stukken die hedendaagse interieurs extra speciaal maken.

Geschiedenis
In 1956 begonnen de overgrootouders van de huidige zaakvoerder, na een bloeiende carrière als foornijveraars, te handelen in tweedehands auto-onderdelen en het opkopen van overstocks van legermateriaal die de Verenigde Staten hadden achtergelaten na de oorlog van 1940-1945. Deze legermaterialen werden dan te koop aangeboden in de voormalige ploegenfabriek, een gebouw dat dateert van de jaren ’20. Zo konden de bewoners van Herent en omstreken bij Felix en Henriette terecht voor tweedehands handgereedschappen, afdekzeilen en dergelijke, maar ook voor occassie legervoertuigen zoals de beroemde Willys-jeeps, die in grote aantallen gestapeld werden op de parking vooraan.

In de jaren zestig begon hun zoon, Frans Leyssens, naast het gebruikte legermateriaal ook nieuw, betaalbaar gereedschap aan te kopen vanuit heel Europa en bij uitbreiding ook Thailand en Taiwan. In die tijd was ‘de Stock’ zowel groot- als kleinhandel, maar door het goedkoper aankopen van de goederen, kreeg  hij veel meer particulieren en  zelfstandige stielmannen over de vloer en beleefde de zaak een eerste echte bloei.

De zoon van Frans, Jeff Leyssens, focuste enkel nog op de detailhandel en drukte zijn eigen stempel op de zaak door de grondige renovatie van de gebouwen in 1998. Jeff en Wis trokken nu volop de kaart van het doe-het-zelf gebeuren. De hangars werden aan de binnenkant vernieuwd en het gereedschap breidde grondig uit, terwijl er in de achterste hangar nog steeds legerkledij-en materiaal te vinden was, maar ook kampeer- en huishoudartikelen. In die tijd was “jullie hebben werkelijk alles!” zowat het meest gehoorde zinnetje bij nieuwe klanten.

Leyssens & Co
Wijgmaalsesteenweg 17 – 3020 Herent

dinsdag tot vrijdag van 9u. tot 12u. en van 13u. tot 18u.
zaterdag van 9u. tot 12u. en van 13u. tot 17u.
zondag van 9u. tot 12u.
maandag gesloten

DSCF6091

5 comments

  • ik vind het fantasties jullie weten van aanpakken en wens jullie een overgeweldige verkoop toe
    uw inzet voor uwe zaak is buitengewoon,een vriendelijke bediening een geweldig personeel,ik wens u nogmaals goede zaken toe
    u bent correct in alles,heb ik zelf ondervonden, dat strekt u zaak tot eer

  • Ik kom in jullie zaak al meer dan 40 jaar en wordt vandaag nog steeds aangenaam verrast. De vernieuwing van de winkel is perfect geslaagd. Jullie zijn niet de grootste maar wel gemiddeld de goedkoopste! Doe zo voort en ook een pluim voor het vriendelijk en helpend personeel.

  • Wat ben ik geschrokken maar wel in positieve zin met de herinrichting van de zaak. Mooi nieuw assortiment in leger- vrije tijds- en werkkledij. Met de occasie en vintage elementen zullen jullie zeker en vast opnieuw schoren. Stiekem ben ik blij dat jullie terug partijen goederen van allerlei aankopen zoals vroeger wat ten goede komt van de klant. Proficiat !

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s